Η υπόθεση hacking της Sony Pictures φαίνεται έχει αρκετά επεισόδια ακόμα, με το κυρίαρχο ερώτημα αυτό το διάστημα να είναι η τελική τύχη της ταινίας "The Interview'.

Η συγκεκριμένη ταινία φέρεται να είναι και ο λόγος όπου hackers της Βορείου Κορέας όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική κυβέρνηση, προχώρησαν σε απόσπαση σημαντικών δεδομένων από τα συστήματα της Sony Pictures, μεταξύ των οποίων προσωπικά email, ακυκλοφόρητες ταινίες, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης κ.α. Μετά τις απειλές για τρομοκρατικές ενέργειες στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου θα προβάλλονταν η ταινία, η Sony προχώρησε στην ακύρωση προβολής της ταινίας η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 25 Δεκεμβρίου.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις της Sony, η εταιρεία εξετάζει τελικώς την κυκλοφορία της ταινίας, σε «διαφορετικές πλατφόρμες», με το BitTorrent να αυτοπροτείνεται ως η «πιο κατάλληλη ώστε η Sony να επανακτήσει τον έλεγχο της ταινίας της, χωρίς να υποκύπτει στις απαιτήσεις των τρομοκρατών και παράλληλα ένα πολύ μεγάλο κοινό να μπορέσει να τη δει με ασφάλεια».

 

Όπως αναφέρει το BitTorrent, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές σύστημα διαμοιρασμού αρχείων μεταξύ χρηστών, «η πλατφόρμα μας είναι ένας ασφαλής και νόμιμος τρόπος για τη Sony να κυκλοφορήσει την ταινία, συμμετέχοντας με άλλους 20.000 δημιουργούς και ιδιοκτήτες δικαιωμάτων που χρησιμοποιούν την υπηρεσίας μας. Διαφωνούμε πάντως με όσους προτείνουν η Sony να διαθέσει την ταινία μέσω πειρατικών ιστοσελίδων».

 

Το BitTorrent πάντως δεν ενισχύει την πειρατεία, με την εταιρεία να κάνει σαφές ότι η Sony Pictures μπορεί να θέσει μια τιμή για την πνευματική ιδιοκτησία της ταινία και να επωφεληθεί από την ψηφιακή κυκλοφορία της ταινίας.

 

Παράλληλα, η δημοφιλία της ταινίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, κάτι που μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει με την επίσκεψη του στην ιστοσελίδα του imdb όπου με βάση τις «κριτικές», η συγκεκριμένη ταινία είναι ανάμεσα στις καλύτερες όλων των εποχών.

 

2014-12-22_1137.jpg

 

Link.png Site: Venture Beat