Νέα τεχνολογία από τη Sony που μας δίνει μια γεύση από τις οθόνες του μέλλοντος.

Μία εντυπωσιακά καινοτόμο πρόταση παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η Sony. Ο λόγος για μία οθόνη χωρικής πραγματικότητας (αυτό που στα Αγγλικά λέγεται spatial reality) η οποία έχει τη δυνατότητα να προβάλλει λεπτομερείς, ρεαλιστικές τρισδιάστατες εικόνες. Είναι 15,6 ιντσών και 4K ανάλυσης (για την ακρίβεια διαθέτει δύο 2Κ συστοιχίες, μία για κάθε μάτι) ενώ έρχεται εξοπλισμένη με κάμερα που παρακολουθεί τα μάτια του χρήστη (eye tracking) και εστιάζει στην κίνησή τους.

Η οθόνη τοποθετείται σε γωνία 45 μοιρών χάρη σε μία τριγωνική βάση, με τη λειτουργία της να βασίζεται στην παρακολούθηση της κόρης του κάθε ματιού και μία διαδικασία ευθυγράμμισης ακριβείας για την προβολή 3D εικόνων. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό, απ’ όπου κι αν κοιτά την οθόνη ο χρήστης, με μοναδικό μειονέκτημα το ότι η εν λόγω τεχνολογία για την ώρα δουλεύει μόνο με έναν θεατή.

Οι gamer θα θυμούνται πως κάτι ανάλογο είχε κάνει και η Nintendo αρκετά χρόνια πριν με το 3DS, με τη διαφορά όμως ότι η ανάλυση του τελευταίου ήταν σημαντικά μικρότερη (800x240 ή αν προτιμάτε 43,2 φορές λιγότερα pixel) ενώ δεν προσφερόταν λειτουργία παρακολούθησης ματιών -εξ ου και οι πονοκέφαλοι που είχαν παρατηρηθεί σε ποσοστό των παικτών. Με τη νέα της οθόνη, η Sony στοχεύει σε επαγγελματίες που ασχολούνται με 3D γραφικά ενώ για τη λειτουργία της απαιτούνται “ισχυρό” Windows PC με μηχανή Unreal ή Unity και περίπου 5.000 δολάρια.

  • Like 4
  • Haha 1