Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τότε που παρουσίασε την τελευταία της full frame ναυαρχίδα και επιτέλους η Sony ανακοινώνει την αντικαταστάτρια της α99 (a99) με την ονομασία α99 II (ή a99 II).

Η νέα κορυφαία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή της Sony συνδυάζει τις καλύτερες τεχνολογίες που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς σε μοντέλα της σειράς Alpha, τόσο dSLR όσο και mirrorless μοντέλα. Εξοπλίζεται με αισθητήρα 42 Megapixels και είναι η πρώτη full frame της σειράς Alpha στην οποία χρησιμοποιείται η τεχνολογία 4D Focus.

 

Πρόκειται για ένα υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης που συνδυάζει 79 dedicated phase detection points με 399 focal plane phase detection points. Σύμφωνα με την Sony, το continuous shooting αγγίζει τα 12fps (8fps σε Live View). Η νέα a99 II δανείζεται το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων της a7 II στο σώμα full frame της για να αντιμετωπίσει τόσο το shifting blur στις κοντινές λήψεις όσο και το rolling blur σε λήψεις σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού.

 

Σύμφωνα με αναφορές, κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με πλεονέκτημα 4.5-step στην ταχύτητα κλείστρου, και αν αυτό συνδυαστεί με την ευαισθησία ISO στα 102400 τότε είναι μία εξαιρετική επιλογή για φωτογραφήσεις σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού αν και δεν φτάνει τα επίπεδα ευαισθησίας της Nikon D5.

 

gallery_286955_3345_24738.jpg

 

Το σώμα από κράμα μαγνησίου είναι περίπου 8% μικρότερο από εκείνο της πρωτότυπης a99 ενώ διαθέτει νέα λαβή-grip, διπλό slot για κάρτες SD και “environmental sealed” σώμα. Εξοπλίζεται επίσης με σκόπευτρο OLED ανάλυσης 1024 x 768 pixels ενώ υποστηρίζει λήψη video σε ανάλυση 4K αλλά και το Slow and Quick mode που συνδυάζει τόσο αργής κίνησης όσο και γρήγορες ταχύτητες video. Οι επαγγελματίες κινηματογραφιστές θα εκτιμήσουν την καλύτερη διαχείριση gamma συμπεριλαμβανομένων των S-Log2 και S-Log3 gamma για wide dynamic range βίντεο. Η νέα a99 II της Sony θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο με τιμή €3600 μόνο για το σώμα.

 

 

Link.png Site: https://www.engadget.com/2016/09/19/sony-a99-ii[/url]/']Engadget