Η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα το Signature Series NW-WM1ZM2 Walkman με τιμή $4.200 καθώς και το «entry-level» μοντέλο της σειράς NW-WM1AM2 με τιμή $1.600. Και οι δύο συσκευές απευθύνονται στους απαιτητικούς μουσικόφιλους.

Η διάθεση των δύο νέων φορητών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής υψηλής πιστότητας θα ξεκινήσει τον Απρίλιο ωστόσο αν δεν μπορείτε να… περιμένετε μέχρι τότε για να αποκτήσετε μία από τις δύο, μπορείτε να επιλέξετε το πρώτο μοντέλο που είχε κυκλοφορήσει το 2016 με τιμή περίπου $1.600.

Το πλαίσιο των δύο προηγμένων συσκευών αναπαραγωγής μουσικής είναι κατασκευασμένο είτε από επιχρυσωμένο καθαρό χαλκό (χωρίς οξυγόνο) που παρέχει καλύτερη γείωση, είτε από αλουμίνιο, το οποίο μονώνει από εξωτερικές ηλεκτρικές παρεμβολές, και τα δύο υποτίθεται ότι βελτιώνουν την ποιότητα του ήχου με τον δικό τους τρόπο.

Η κύρια πλακέτα είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε τα ψηφιακά και τα αναλογικά εξαρτήματα να διαχωρίζονται, ένα σχέδιο που αποσκοπεί στη μείωση των παρεμβολών μεταξύ των εξαρτημάτων. Τα ψηφιακά εξαρτήματα μονώνονται περαιτέρω από το πλαίσιο με ένα επιπλέον επιχρυσωμένο μπλοκ OFC (Oxygen-free Copper). Ακόμη και η ειδική, χωρίς μόλυβδο, συγκόλληση με χρυσό που χρησιμοποιεί η Sony θεωρείται πολυτελής.

WM1ZM2_Explosion.jpg

Και οι δύο νέες συσκευές Walkman χρησιμοποιούν έναν αποκλειστικό και ειδικά κατασκευασμένο ψηφιακό ενισχυτή, ο οποίος καταναλώνει λιγότερη ισχύ από τους παραδοσιακούς ενισχυτές και παράγει υψηλότερης πιστότητας ήχο. Μαζί με τον ενισχυτή, η Sony χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο DSEE Ultimate AI για να αναβαθμίσει την ποιότητα του ήχου σε πραγματικό χρόνο (στην περίπτωση που τα ψηφιακά αρχεία είναι χαμηλότερης ποιότητας). Για παράδειγμα, η Sony ισχυρίζεται ότι μπορεί να αναβαθμίσει τον ήχο 44,1 kHz/16 bit (ποιότητα CD) σε 192 kHz/32 bit. Συμπληρωματικά, και τα δύο νέα Walkman προσφέρουν αυτό που οι περισσότεροι άλλοι κατασκευαστές δεν προσφέρουν απαραίτητα με τις συσκευές αναπαραγωγής μουσικής που προσφέρουν: έναν ισοσταθμιστή 10-band για να απολαμβάνετε τη μουσική ακριβώς όπως τον θέλετε.

Οι δύο νέες συσκευές Walkman της Sony διαθέτουν μεγάλες έγχρωμες οθόνες αφής, τρέχουν Android 11 και προσφέρουν ασύρματη δικτύωση και συνδεσιμότητα αντίστοιχα αξιοποιώντας τα πρότυπα Wi-Fi και Bluetooth. Επιπλέον, διαθέτουν διπλές balanced και unbalanced υποδοχές 3.5mm για ακουστικά και υποδοχή USB-C για φόρτιση και γρήγορη μεταφορά δεδομένων.

  • Like 7
  • Thanks 4