Η σημερινή παρουσίαση του Xperia 5 IV σηματοδοτεί την ουσιαστική επιστροφή της Sony στα κινητά-ναυαρχίδες με συμπαγή (compact) σχεδιασμό.

Πρόκειται για μία συσκευή που δανείζεται πολλά στοιχεία από την ναυαρχίδα αλλά έρχεται και με χαρακτηριστικά και δυνατότητες που για πρώτη φορά βλέπουμε σε συσκευή της Sony. Πιο συγκεκριμένα, είναι η πρώτη συσκευή Xperia 5 που διαθέτει τις τεχνολογίες Real-time Eye AF και Real-time tracking σε όλους τους φακούς -τεχνολογίες που συναντούμε στις mirrorless μηχανές της εταιρείας- για τη λήψη εντυπωσιακών πορτραίτων.

Επίσης διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 12MP που είναι βελτιστοποιημένη για εξαιρετικά ευκρινείς selfies και βίντεο 4K HDR ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού και υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση αλλά και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση (battery share). Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 5.000mAh παρά τις μικρότερες συγκριτικά με άλλες συσκευές διαστάσεις. 

Xperia_5_IV_Alpha_1_black_1.1.jpg.279f24ad805e9c33b9cbde0acd94d0ea.jpg

Η συσκευή βασίζεται στην γνωστή πλατφόρμα της Qualcomm, Snapdragon® 8 Gen 1 και διαθέτει οθόνη HDR OLED με διαγώνιο 6,1 ιντσών και αναλογία πλευρών 21:9 που υποστηρίζει ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης 120Hz αλλά και ρυθμό δειγματοληψίας αφής 240Hz για εξαιρετική απόκριση. Η οθόνη είναι 50% φωτεινότερη από κάθε άλλη που έχει προσαρμοστεί σε συσκευή της σειράς Xperia 5 και εφοδιάζεται με Real Time HDR Drive για εξαιρετική χρωματική πιστότητα και υψηλής ποιότητας απεικόνιση ακόμα και σε εξαιρετικά φωτεινές συνθήκες.

Η οθόνη σε συνδυασμό με τα ποιοτικά full-stage στερεοφωνικά ηχεία (Hi-Res Audio) και την τεχνολογία Dolby Atmos προσφέρει σύμφωνα με τη Sony μία κινηματογραφική εμπειρία κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου υψηλής ποιότητας. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι η συσκευή όπως κάθε συσκευή της Ιαπωνικής εταιρείας διαθέτει IP65 προστασία για το νερό και IP68 για τη σκόνη ενώ τόσο η οθόνη όσο και το πίσω μέρος προστατεύονται από Corning Gorilla Glass Victus.

Στο πίσω μέρος, η συσκευή εφοδιάζεται με βασικό σύστημα τριών καμερών, με όλους τους αισθητήρες να έχουν ανάλυση 12MP. Οι αισθητήρες εικόνας -120fps read-out speed- που βρίσκονται πίσω και από τους τρεις φακούς, επιτρέπουν τη λήψη βίντεο αργής κίνησης 4K στα 120fps για εκπληκτικές, κινηματογραφικές λήψεις ενώ με τη λειτουργία Videography Pro, ο χρήστης μπορεί να μεταδώσει απευθείας περιεχόμενο σε υπηρεσίες video streaming.

Όπως αναφέραμε η συσκευή διαθέτει μπαταρία 5.000 mAh, η οποία μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 50% μέσα σε μόλις μισή ώρα. Θα διατεθεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου σε Black, Green και Ecru White με άγνωστη επί του παρόντος τιμή.

  • Like 4