Αρκετοί χρήστες smartphones της σειράς Xperia XZ1 αναφέρουν ένα ζήτημα όπου οριζόντιες γραμμές ή λευκές τελείες εμφανίζονται όταν αγγίζουν ή τρίβουν την οθόνη με τα δάχτυλα τους.

Παράπονα επίσης για το ίδιο ζήτημα έχουν κάνει και χρήστες των συσκευών της σειράς Xperia XZ2 επίσης. H Ιαπωνική εταιρεία με επίσημη ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται για κάποιο ελάττωμα των οθονών που χρησιμοποιεί, αλλά ότι οι γραμμές και οι τελείες που εμφανίζονται είναι το αποτέλεσμα στατικών ηλεκτρικών φορτίων.

«H Sony Mobile έχει δεσμευτεί να προσφέρει τα υψηλότερα στάνταρντ στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση πελατών για όλα τα προϊόντα της. Λόγω των χαρακτηριστικών της οθόνης, ενδέχεται να δείτε γραμμές σε διάφορα μοτίβα ως αποτέλεσμα στατικών ηλεκτρικών φορτίων σε μερικά μοντέλα μας. Δεν πρόκειται για κάποιο κατασκευαστικό ελάττωμα και συνήθως οι γραμμές ξεθωριάζουν και φεύγουν καθώς εξαφανίζονται τα στατικά ηλεκτρικά φορτία» διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση της Sony.

Οπότε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιαπωνικής εταιρείας, δεν πρόκειται για κάποιο ελάττωμα, αλλά για χαρακτηριστικό των οθονών της. Δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο πρόβλημα πάντως, από την ώρα που κάποιοι από τους χρήστες των συσκευών αναφέρουν ότι οι γραμμές εξαφανίζονται μετά από λίγη ώρα. Από την άλλη, τέτοια ζητήματα δεν θα έπρεπε να αποτελούν μέρος της εμπειρίας χρήσης των πελατών της.

xz2_2.jpg.f14205a328a6ff1150330af8913e15b5.jpg

GSMArena