Η εταιρεία είχε υποσχεθεί πως η λειτουργία θα ήταν διαθέσιμη με την κυκλοφορία των τηλεοράσεων

Σύμφωνα με αναφορες, η Sony ξεκίνησε τη σταδιακή διάθεση ενημέρωσης που ενεργοποιεί μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (variable refresh rate) στα 2021 μοντέλα με Bravia XR επεξεργαστή, σχεδόν έναν χρόνο μετά την αρχική ανακοίνωση για προσθήκη της λειτουργίας. Το VRR μειώνει το stuttering ή τις πτώσεις καρέ κατά τη διάρκεια παιχνιδιού, χωρίς να αυξάνει το input lag ή δημιουργία screen artifacts.

Η ειρωνεία του συγκεκριμένου θέματος είναι πως το PlayStation 5 δεν υποστηρίζει VRR, με τη Sony να υπόσχεται πως επίσης θα προστεθεί με μελλοντική ενημέρωση, αλλά ακόμη δεν είδαμε την προσθήκη του. Από την άλλη, τα Xbox Series X και S υποστηρίζουν VRR, όπως και κάθε gaming PC με μια σχετικά πρόσφατη κάρτα γραφικών.

Όταν η Sony ανακοίνωσε τις XR τηλεοράσεις στις αρχές του 2021, μας είχε ενημερώσει πως VRR υποστήριξη θα προστεθεί με μελλονικό firmware update - το οποίο πήρε παραπάνω καιρό απ' ότι θα περίμεναν πολύ, μιας και τώρα έγινε διαθέσιμο. Βέβαια η προσθήκη παραμένει καλοδεχούμενη, ειδικά με κυκλοφορίες απαιτητικών (ή ελαφρώς προβληματικών) παιχνιδιών όπως το Elden Ring, όπου το VRR βελτιώνει το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης θα βελτιώσει την εμπειρια τίτλων που τρέχουν στα 120Hz, ελαττώνοντας τις απότομες πτώσεις που γίνονται αισθητές από τον χρήστη.

Όσοι αναμένουν το VRR update για τη Sony τηλεόρασή τους, μπορούν να ακολουθήσουν τις επίσημες οδηγίες της Sony.

  • Like 2
  • Thanks 1