Λέγεται ότι αυτή την περίοδο η Sony βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης του πρωτότυπου ενός smartphone που θα διαθέτει κάμερα με 10x zoom και με οθόνη που «τυλίγεται σε ρολό».

Σύμφωνα με αναφορές, ο σχεδιασμός ονομάζεται «nautilus» και για την οθόνη χρησιμοποιεί ένα «rollable panel» της LG. Στην έκθεση CES 2018, η LG είχε στο περίπτερο της προς επίδειξη την LG Signature OLED Rollable TV που είχε διαγώνιο 65 ιντσών, και λογικά περιμένουμε στο κινητό της Sony να γίνεται χρήση μίας «μικρότερης έκδοσης» της τεχνολογίας. Τότε, η οθόνη της LG δεν ήταν κάτι περισσότερο από ένα πρωτότυπο, ωστόσο προς το τέλος της χρονιάς, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία θα ξεκινήσει την πώληση της σειρά τηλεοράσεων Signature Series R.

Σε αυτά τα πρώτα στάδια των δοκιμών, το smartphone της Sony με την «rollable» οθόνη της LG διαθέτει στο εσωτερικό του το Snapdragon 710 SoC της Qualcomm, ωστόσο λέγεται ότι το μοντέλο παραγωγής θα εξοπλίζεται με το Snapdragon 855 SoC σε συνδυασμό με το Snapdragon X50 modem για να υποστηρίζει δίκτυα 5G. Λέγεται επίσης ότι το κινητό διαθέτει κάμερα 10x zoom αν και δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για υβριδικό zoom ή οπτικό zoom. Η μπαταρία του επίσης έχει χωρητικότητα 3220mAh, επειδή ο «rollable form factor» λειτουργεί μάλλον περιοριστικά.

Ενδεχομένως η συσκευή να έχει κυλινδρικό σχήμα που θα ήταν ιδανικό για φακούς μεγάλου εστιακού μήκους ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα ήταν απαραίτητο ένα «πρίσμα» για να αντανακλά το φως κατά 90°, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν δύσκολο να χρησιμοποιηθεί η οθόνη ως οφθαλμοσκόπιο. Φημολογείται ότι η νέα συσκευή της Sony θα παρουσιαστεί επίσημα τον Δεκέμβριο φέτος ή στις αρχές του 2020.

GSMArena