Αν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Sony, θα δείτε μία προειδοποίηση της Ιαπωνικής εταιρείας να μην χρησιμοποιείτε τα smartphones της κάτω από το νερό.

Αυτό αποτελεί το λιγότερο έκπληξη, ειδικά αφότου η Sony στο παρελθόν έχει διαφημίσει τις δυνατότητες αδιαβροχοποίησης των κινητών της, όπως του Xperia Z3.
Παρόλα αυτά, και όπως επισημαίνεται στο XperiaBlog, η Ιαπωνική εταιρεία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για να αποθαρρύνει τους κατόχους των “αδιάβροχων” κινητών της από το να τα χρησιμοποιούν κάτω από το νερό, και αναβάθμισε την ιστοσελίδα της για να βοηθήσει τους πελάτες της να αποφύγουν να κάνουν αυτό το “ακριβό λάθος” καθώς βρίσκονται στην πισίνα.

 

Η Sony πιο συγκεκριμένα επισημαίνει: “Θυμηθείτε να μην χρησιμοποιείτε την συσκευή σας κάτω από το νερό”. Για να πάρει την πιστοποίηση IP68 (Protected from total dust ingress, Protected from long term immersion up to a specified pressure), ένα smartphone θα πρέπει να αντέχει στο νερό υπό συγκεκριμένη πίεση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αλλά η Sony λέει τώρα, ότι τα smartphones της έλαβαν την σχετική πιστοποίηση σε standby mode και σε εργαστηριακές συνθήκες, οπότε και οι χρήστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα κινητά της κάτω από το νερό, όπως για να βγάζουν φωτογραφίες για παράδειγμα.

 

Από ότι φαίνεται, επειδή η Sony για να λάβει την σχετική πιστοποίηση δεν είχε την υποχρέωση οι συσκευές της να λειτουργούν κάτω από το νερό ή όταν έρχονται σε επαφή με σκόνη, η Ιαπωνική εταιρεία ήθελε να είναι ξεκάθαρη ότι οι συσκευές της δεν κατασκευάστηκαν για να λειτουργούν κάτω από το νερό.

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: Sony