Η τρίτη γενιά A7s έρχεται σχεδόν 5 χρόνια μετά τη δεύτερη γενιά, η οποία είχε ξεχωρίσει κυρίως για τις δυνατότητες φωτογράφισης σε χαμηλό φωτισμό.

Η Sony A7s II έγινε γνωστή στον κόσμο της φωτογραφίας από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας της το 2015, αφού μπορεί και καταγράφει υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες και βίντεο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Βέβαια, τα πέντε χρόνια απεδείχθησαν πολλά για να περιμένουμε την τρίτη γενιά. Η αναμονή αυτή ευτυχώς φθάνει στο τέλος της, αφού η Sony επιβεβαίωσε πως η A7s III θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στις 28 Ιουλίου.

Η είδηση της αποκάλυψης ήταν γνωστή από την έναρξη του καλοκαιριού κοντά στα τέλη Ιουνίου, όταν και ο ανώτερος γενικός διευθυντής της Sony Digital Imaging Group, Kenji Tanaka, είχε δηλώσει σε συνέντευξη στο DPReview, πως η εταιρία έχει ξεκινήσει έναν πλήρη επανασχεδιασμό ολόκληρου του συστήματος φωτογράφισης, συμπεριλαμβανομένου και του αισθητήρα εικόνας. Βέβαια, δεν είχε αναφερθεί καθόλου σε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα όμως με πηγές της ιστοσελίδας Sony Alpha Rumours, οι οποίες ισχυρίζονται ότι έχουν δοκιμάσει τη νέα κάμερα, η A7s III θα ενσωματώνει αισθητήρα 12MP, δυναμικό εύρος 15 σταδίων, ηλεκτρονικό σκόπευτρο υψηλής ανάλυσης αλλά και ένα νέο σύστημα ψύξης που θα αποτρέπει την υπερθέρμανση της κάμερας για απεριόριστη εγγραφή βίντεο. Κάτι αρκετά σημαντικό για vloggers και YouTubers που θέλουν συνεχόμενες εγγραφές.

Όσο αφορά την ποιότητα εγγραφής, η A7s λέγεται πως τραβάει 4K έως και 120fps ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ικανή για εγγραφή 10-bit 4:2:2. Και για αυτούς που καταγράφουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η μηχανή θα διαθέτει το ίδιο ISO με το παλαιότερο μοντέλο στα 409.600. Ακόμη, η κάμερα θα διαθέτει παρόμοια περιστρεφόμενη οθόνη LCD όπως αυτή στο ZV-1 μοντέλο της Sony.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη για να μάθουμε τα πλήρη χαρακτηριστικά, αν και με μία πρώτη ματιά, δείχνει να είναι εξοπλισμένη για να εξυπηρετήσει αρκετές ανάγκες φωτογράφισης και βίντεο.

  • Like 1