Νέα γενιά για μια από τις κορυφαίες σειρές φωτογραφικών μηχανών full frame mirrorless της Sony.

Η Sony Alpha 7 IV σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία «επαναπροσδιορίζει τα στάνταρ που έχει οριστεί από την Alpha 7 III» με σημαντικές βελτιώσεις ειδικά στο βίντεο. Το σώμα της κάμερας είναι κατασκευασμένο με ένα κράμα μαγνησίου για να επιτευχθεί στιβαρότητα και ελαχιστοποιημένο βάρος ενώ η επανασχεδιασμένη δομή και το κουμπί κλειδώματος φακών συμβάλλουν στην αυξημένη αντίσταση απέναντι σε σκόνη και υγρασία.

Το νέο μοντέλο διαθέτει επεξεργαστή εικόνες Bionz XR αλλά και σύστημα αυτόματης εστίας 759 σημείων που βασίζεται στην Alpha 1, ίσως μια από τις καλύτερες κάμερες του εμπορίου. Στη συγκεκριμέη περίπτωση το AF διαθέτει ταχύτητα 10fps με παρακολούθηση AF/AE και μεγάλο buffer.

Με κύρια ανάλυση 33MP και τον αισθητήρα Exmor R CMOS, η Sony Alpha 7 IV υπόσχεται κορυφαίες λήψεις με λεπτομέρεια και ISO που μπορεί να ρυθμιστεί σε ISO 50-204800. Αναμενόμενα όπως σε κάθε κορυφαία κάμερα της Sony έτσι και η συγκεκριμένη μπορεί εκτός από τα μάτια ανθρώπων, να εντοπίσει το μάτι πτηνών και ζώων κατά τη λειτουργία της εστίασης ενώ και η ανίχνευση του ανθρώπινου προσώπου είναι βελτιωμένη κατά 30%.

Στο βίντεο η πιο σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχο της κάμερας είναι η υποστήριξη εγγραφής σε 4K/60fps με λειτουργία Super 35mm αλλά και εγγραφή 4K 30p με υπερ-δειγματοληψία 7K σε λειτουργία πλήρους κάδρου. Βλέπουμε ακόμα οθόνη αφής τεχνολογίας LCD που στρέφεται σε πολλές γωνίες, τύπου 3.0 με 1,03 εκατομμύρια κουκίδες (περίπου) ενώ όπως βλέπουμε στα τελευταία μοντέλα της Sony έτσι και εδώ, το πλήκτρο REC β ρίσκεται στο επάνω μέρος.

Η Sony Alpha 7 IV αναμένεται στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο,  με την τιμή να μην έχει οριστεί ακόμα. Στο εξωτερικό πάντως, έχει ανακοινωθεί τιμή $2,500 για το σώμα και $2,699 με kit 28-70mm f/3.5-5.6 OSS. Και στις δύο περιπτώσεις, το κόστος είναι κατά $500 μεγαλύτερο από αυτό που ίσχυε με την Alpha 7 III κατά το λανσάρισμά της.

  • Like 5