Η εταιρεία Light, γνωστή για την multi-lens τεχνολογία κάμερας της (που χρησιμοποιείται στο μοντέλο L16), ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Ιαπωνική Sony Semiconductors Solutions.

Ο στόχος της συνεργασίας των δύο εταιρειών είναι η ανάπτυξη νέων εκδόσεων των multi-image αισθητήρων της Light με την χρήση φακών της Sony. Οι δύο εταιρείες επίσης θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν νέες εφαρμογές της τεχνολογίας της Light, συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής ενός smartphone που χρησιμοποιεί τέσσερις ή περισσότερες κάμερες.

Η Light είχε κάνει αίσθηση στο παρελθόν με την κάμερα L16. Η «multi-aperture computational camera» όπως την αποκαλεί η εταιρεία, διαθέτει 16 ανεξάρτητα συστήματα φακών. Με το πάτημα του κλείστρου, η κάμερα τραβάει φωτογραφίες και με τα δεκαέξι συστήματα φακών σε διαφορετικά εστιακά μήκη με στόχο να “συλλάβει περισσότερη πληροφορία”. Στη συνέχεια, τα δεδομένα συνδυάζονται σε μία μεγάλη φωτογραφία 52 Megapixels με τον φωτογράφο να είναι σε θέση να ρυθμίσει το βάθος πεδίου, την εστίαση και την έκθεση αφότου έχει πραγματοποιηθεί η λήψη.

Η Sony από την άλλη, έχει βεβαίως την δική της γκάμα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών ενώ είναι και ο πλέον επιτυχημένος κατασκευαστής αισθητήρων εικόνας, προμηθεύοντας δεκάδες άλλους κατασκευαστές smartphones, από την Apple και την Samsung σε ορισμένα προϊόντα, μέχρι την LG και την Xiaomi ή την Huawei. 

Αν και οι δύο εταιρείες δεν παρείχαν περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο της συνεργασίας τους, εντούτοις περιμένουμε κάτι τουλάχιστον συναρπαστικό. Το πιθανότερο είναι να ευελπιστούν ότι στο μέλλον θα κυκλοφορήσουν συσκευές με περισσότερες από τέσσερις κάμερες, οπότε είναι λογικό να θέλουν να επωφεληθούν από την αγορά, προσφέροντας προϊόντα με ακόμα πιο υψηλές δυνατότητες από τον ανταγωνισμό. Για να δούμε…

Engadget