Η Sony ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην έκθεση E3 2020 για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μόλις μερικούς μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία του PlayStation 5.

Η E3, μία από τις μεγαλύτερες gaming εκθέσεις παγκοσμίως, θα διοργανωθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά χωρίς τη Sony. Μία έκθεση που κατά το παρελθόν τόσο η Microsoft όσο και η Sony έχουν αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες για τις κονσόλες και τα παιχνίδια τους.

Εκπρόσωπος της Sony δήλωσε στο The Verge, πως νιώθουν ότι η έκθεση E3 δεν αποτελεί το κατάλληλο εκθεσιακό μέρος για όλα όσα ετοιμάζει η ιαπωνική εταιρεία για το 2020, αν και σέβονται απόλυτα τους διοργανωτές αλλά και όσα πρεσβεύει η E3. Συνέχισε αναφέροντας πως η εταιρία θα συμμετάσχει σε εκατοντάδες events σε ολόκληρο τον κόσμο με το βασικό στόχο της Sony να είναι οι fans να νιώθουν μέρος της οικογένειας του PlayStation παίζοντας το αγαπημένο τους περιεχόμενο.

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως έρχονται φανταστικοί τίτλοι για το PlayStation 4 ενώ με την κυκλοφορία του PlayStation 5 η Sony ανυπομονεί να γιορτάσει το 2020 με τους fans.

Από τα λεγόμενα του εκπροσώπου δεν είναι ξεκάθαρο αν η Sony σχεδιάζει ένα μεγάλο event για το PS5. Η Microsoft από την άλλη πλευρά, με αντίθετη στρατηγική αναφορικά με τις κονσόλες νέας γενιάς, παρουσίασε σημαντικές λεπτομέρειες για το Xbox Series X στα Game Awards 2019 του περασμένου μήνα ενώ κατά πάσα πιθανότητα ήδη σχεδιάζει και όλα όσα θα παρουσιάσει στην έκθεση E3.

Με το PS5 να κυκλοφορεί στο τέλος του χρόνου, οι επίσημες πληροφορίες της Sony σχετικά με την κονσόλα, έρχονται με αργούς ρυθμούς. Στην έκθεση CES 2020 είδαμε για πρώτη φορά το λογότυπο ενώ ήδη γνωρίζουμε πως θα έχει συμβατότητα με τα παιχνίδια του PS4, αποθηκευτικό χώρο SSD, υποστήριξη γραφικών σε ανάλυση 8K αλλά και τεχνολογία Ray Tracing. Πέρα όμως από αυτά, δεν έχει αποκαλυφθεί κάτι επιπλέον σχετικά με το πως θα μοιάζει η κονσόλα, τεχνικά χαρακτηριστικά ή ακόμη πληροφορίες για το λογισμικό που θα «τρέχει».

Από την πλευρά της η ESA (Electronic Software Association), η ομάδα που διοργανώνει την έκθεση E3, αναφέρει πως είναι βέβαιη ότι η φετινή έκθεση θα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων ετών, χωρίς όμως να σχολιάζει την κίνηση της Sony.

TheVerge