Οι πρώτες κινήσεις του νέου CEO της Sony, Kenichiro Yoshida φανερώνουν το νέο πλάνο του, που θέλει την Ιαπωνική εταιρεία να εστιάζει μόνο σε όσους τομείς είναι κερδοφόροι, όπως στις συνδρομητικές υπηρεσίες (π.χ PlayStation Network) και στην κατασκευή ημιαγωγών (π.χ αισθητήρων για κάμερες) και λιγότερo στα καταναλωτικά προϊόντα όπως σε gadgets, σε τηλεοράσεις, σε smartphones κ.ά. 

Έτσι, με μία κίνηση που μάλλον δεν αποτέλεσε έκπληξη, η Sony μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της δισκογραφικής εταιρείας EMI βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

Η Sony κατείχε ήδη το 40% της EMI ωστόσο αποφασίστηκε να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών για να ενισχύσει σημαντικά το μουσικό χαρτοφυλάκιο της και να βρεθεί στην κορυφή της μουσικής βιομηχανίας.

Με τον έλεγχο και του 90% της EMI, η Sony αποκτάει τα δικαιώματα σχεδόν δύο εκατομμυρίων τραγουδιών από μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων είναι οι Beatles, Queen, Pink Floyd κ.ά.  Η Sony και πιο συγκεκριμένα η θυγατρική της Sony Corporation of America εξαγόρασε το μερίδιο που διαχειριζόταν από το 2012 η επενδυτική εταιρεία Mubadala με έδρα στο Abu Dhabi.

GSMArena

  • Like 2