Συνεχίζοντας να μεγαλώνει τη γκάμα των καμερών της, η Sony ανακοίνωσε την FX3, το νεότερο μοντέλο στην κατηγορία Cinema Line που απευθύνονται σε όσους επιθυμούν τη δημιουργία βίντεο κινηματογραφικού επιπέδου χωρίς το κόστος να ξεφεύγει.

Η FX30 4K Super 35 είναι στην ουσία μια οικονομική εκδοχή της FX3 και ίσως πιο συμφέρουσα αφού μοιράζεται αρκετά από τα χαρακτηριστικά της κορυφαίας πρότασης της Sony. Η κατασκευή της είναι συμπαγής ενώ και το βάρος της δεν ξεφεύγει. Διαθέτει επίπεδη σχεδίαση με σημεία στερέωσης αξεσουάρ με σπείρωμα, ώστε να είναι εύκολη στη χρήση για λήψη στο χέρι, λήψη low-angle, τοποθέτηση σε αντίζυγο ή προσθήκη αξεσουάρ. Με ξεχωριστή αγορά είναι διαθέσιμη η μονάδα χειρολαβής XLR , η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψεις low angle και επίσης επιτρέπει στους κινηματογραφιστές να καταγράφουν κρυστάλλινο ήχο μέσω διαφόρων εισόδων ήχου, συμπεριλαμβανομένων δύο εισόδων ήχου XLR και μιας μίνι υποδοχής στερεοφωνικού 3.5mm για εγγραφή 4 καναλιών

Στα βασικά περιλαμβάνονται τα Dual Base ISO, λειτουργίες λήψης καταγραφής καθώς και τα LUT (Look Up Tables). Στηρίζεται στο νέο αισθητήρα CMOS APS-C Exmor R 20,1 megapixel με οπίσθιο φωτισμό (φορμάτ Super 35) με ISO διπλής βάσης (800/2500) για υψηλή ευαισθησία, χαμηλό θόρυβο και 14+ stop  γεωγραφικού πλάτους. 

Φυσικά δίνει προτεραιότητα στο βίντεο, υποστηρίζοντας εγγραφή σε διάφορες κωδικοποιήσεις. Συγκεκριμένα μπορεί να τραβήξει 4K Super 35 (16:9) με υπερδειγματοληψία από 6K έως και 60 fps ενώ δεν λείπει και η δυνατότητα λήψης σε υψηλούς ρυθμούς καρέ, συμπεριλαμβανομένων των 4K στα 120 fps και Full HD στα 240 fps. Και οι δύο λειτουργίες εγγραφής 16:9 μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη σε 10-bit 4:2:2, ενώ μια υποδοχή HDMI Type-A μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έξοδο 4K, 16-bit RAW   σε μια εξωτερική συσκευή εγγραφής. 

Από την FX30 δεν λείπεη η γρήγορη αυτόματη εστίαση που χαρακτηρίζει όλες τις κάμερες της Sony, με ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν το Eye AF σε πραγματικό χρόνο είτε ο εντοπισμός αφορά άνθρωπο, ζώο ή πτηνό. Ακόμα η παρακολούθηση γίνεται σε πραγματικό χρόνο ενώ υπάρχουν μια σειρά από αναλυτικές AF ρυθμίσεις. Όπως αναφέρει η Sony, η FX30 ενσωματώνει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά που διατηρούν το πνεύμα της Cinema Line, όπως:

  • Νέα προσαρμόσιμη οθόνη βασικού μενού σε στυλ λίστας που παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε στοιχεία που χρησιμοποιούνται συχνά
  • Νέα οθόνη αναμονής λήψης που παρέχει ανεμπόδιστη προβολή του θέματος
  • Πλήκτρα και διακόπτες ειδικά για τη λήψη ταινιών

Η κυκλοφορία της έχει οριστεί και στη χώρα μας για τα τέλη του επόμενου μήνα ενώ η τιμή δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Στο εξωτερικό πάντως αυτή έχει οριστεί στα $1800 ενώ θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση που θα περιλαμβάνει τη χειρολαβή XLR με κόστος $2200.

  • Like 2