Τηρώντας την υπόσχεσή της, η Sony κυκλοφορεί από σήμερα ειδικό λογισμικό που μετατρέπει συγκεκριμένα μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών της μηχανών, σε web κάμερες.

Το λογισμικό με την ονομασία Imaging Edge Wecbam είναι συμβατό μόνο με Windows 10 συστήματα και διατίθεται για κατέβασμα εντελώς δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Μετά την εγκατάστασή του, ο χρήστης θα πρέπει να συνδέσει τη συμβατή του κάμερα με τον υπολογιστή μέσω USB, έχοντας κορυφαία ποιότητα βίντεο κατά τη χρήση σχετικών προγραμμάτων επικοινωνίας όπως το Teams, το WebEx, το Skype και το Zoom. 

Η λίστα των συμβατών μοντέλων περιλαμβάνει 35 φωτογραφικές μηχανές συμπεριλαμβανομένου και της εντυπωσιακής Alpha 7S III που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες. Άλλα συμβατά μοντέλα που βλέπουμε στη λίστα είναι τα Alpha 9 II, Alpha 9, Alpha 7R IV, Alpha 7R III, Alpha 7R II, Alpha 7S II, Alpha 7S, Alpha 7 III, Alpha 7 II, Alpha 6600, Alpha 6400, Alpha 6100, RX100 VII, RX100 VI, RX0 II, RX0 αλλά και η ZV-1, η vlog camera που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Η πλήρης λίστα με τα μοντέλα υπάρχει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα τεχνικής υποστήριξης της Sony ενώ οδηγίες για τη διαδικασία εγκατάστασης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εδώ. Εκεί διαβάζουμε κιόλας ότι μερικά από τα μοντέλα μπορούν παράλληλα με τη χρήση τους ως web κάμερες, να φορτίζονται μέσω USB. 

Με την κίνηση αυτή, η Sony έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα εταιρειών (GoPro, Canon, Panasonic, Olympus, Fujifilm) που προχώρησαν σε αντίστοιχη κίνηση για μερικές από τις φωτογραφικές μηχανές που κατασκευάζουν, μια κίνηση που κρίθηκε αναγκαία με την τεράστια αύξηση που παρουσιάζουν οι βιντεοκλήσεις εν μέσω πανδημίας.