Η Apple ίσως να γνώριζε τα σχέδια της Sony εκ των προτέρων.

Η Microsoft δεν ήταν ο μόνος μεγάλος κατασκευαστής που ήλπιζε να φέρει τα παιχνίδια της στα smartphones. Η ιστοσελίδα The Verge ανέφερε ότι έλαβε ένα έγγραφο από τη μήνυση της Epic Games κατά της Apple όπου δείχνει ότι η δεύτερη είχε μάθει ότι η Sony σχεδίαζε μια «επέκταση στα κινητά» για το PlayStation Now το 2017. Η υπηρεσία θα έκανε streaming πάνω από 450 παιχνίδια PS3 στην αρχή και έπειτα θα ακολουθούσαν τίτλοι του PS4.

Η Apple ανέφερε την επέκταση του PlayStation Now καθώς βρίσκονταν στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του Apple Arcade, την απάντηση δηλαδή στην υπηρεσία της Sony καθώς και στο Game Pass του Xbox. Ενώ το Arcade δεν κυκλοφόρησε μέχρι το 2019 και εξακολουθεί να μην περιλαμβάνει υπηρεσίες streaming, η Apple είδε το PlayStation Now ως ένδειξη μιας ευρύτερης στροφής προς τις συνδρομές gaming.

Μπορεί βέβαια να υπήρξαν μερικοί παράγοντες που έπαιξαν ρόλο σε αυτό. Η Sony μπορεί να μην ήθελε να δοκιμάσει τις πολιτικές της Apple που μπλοκάρουν τις εφαρμογές παιχνιδιών cloud, με τη Microsoft να χρησιμοποιεί έκδοση web για να ξεπεράσει αυτόν τον περιορισμό. Υπάρχουν επίσης γνωστές τεχνικές προκλήσεις, όπως η προσαρμογή τίτλων που χρησιμοποιούν gamepad σε οθόνες αφής αλλά και η εξασφάλιση αξιόπιστης streaming σύνδεσης μέσω δικτύων κινητής. Σε κάθε περίπτωση, αυτό υποδηλώνει ότι η Sony εξέταζε τουλάχιστον μια πιο φιλόδοξη έκδοση του PlayStation Now σε σύγκριση με την υπηρεσία που υπάρχει σήμερα διαθέσιμη.