Πιο συγκεκριμένα γίνονται τα σχέδια της Sony για είσοδό της στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την Ιαπωνική εταιρεία να ανακοινώνει μνημόνιο συνεργασίας με τη Honda.

Έχοντας ανακοινώσει στη CES 2022, το νέο της πρωτότυπο αυτοκίνητο αλλά και την ίδρυση μιας νέας θυγατρικής με στόχο την κυκλοφορία του πρώτου της ηλεκτρικού οχήματος, η Sony ανακοίνωσε ότι μαζί με τη Honda συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συζήτηση και τη διερεύνηση για το σχηματισμό μιας στρατηγικής συμμαχίας που έχει στόχο τη δημιουργία μιας νέας εποχής κινητικότητας και σχετικών υπηρεσιών. Για το στόχο αυτό, οι δύο εταιρείες είναι έτοιμες να ιδρύσουν μία νέα κοινοπραξία μέσω της οποίας σχεδιάζουν να εμπλακούν στην από κοινού εξέλιξη και τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (EVs) υψηλής προστιθέμενης αξίας και την εισαγωγή τους στην αγορά σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών κινητικότητας.

Διευκρινίζεται πάντως ότι για την ώρα δεν υπάρχει τελική συμφωνία, με τις δύο εταιρείες να προχωρούν το επόμενο διάστημα σε διαπραγματεύσεις  σε ό,τι αφορά την εκτέλεση διαφόρων οριστικών δεσμευτικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας κοινής εξέλιξης και μιας συμφωνίας κοινοπραξίας, με στόχο την ίδρυση της Νέας Εταιρείας (New Company) μέσα στο 2022, η οποία υπόκειται στην εκτέλεση των δεσμευτικών συμφωνιών και των σχετικών ρυθμιστικών εγκρίσεων. Η Honda αναμένεται να συνεσφέρει με την τεχνογνωσία που διαθέτει στον τομέα της κινητικότητας, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων για οχήματα και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση (after sales) που έχουν αναπτυχθεί από την ίδια ενώ η Sony θα εστιάσει στην ανάπτυξη και την εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας. 

Οι πωλήσεις του πρώτου EV από τη Νέα Εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσουν το 2025 με τη "Νέα Εταιρεία" να αναλαμβάνει τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό, την εξέλιξη, και την πώληση των ηλεκτρικών οχημάτων, χωρίς όμως να έχει στην κατοχή της και να λειτουργεί εγκαταστάσεις παραγωγής. Επομένως η Honda αναμένεται να είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του πρώτου EV στο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων της. 

 

  • Like 1
  • Thanks 2