Η εταιρία θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες για το project την άνοιξη του επόμενου έτους.

Η Sony δείχνει να ενδιαφέρεται αρκετά για την αγορά των drones, με τον ιαπωνικό γίγαντα να αποκαλύπτει το project Airpeak, το οποίο σύμφωνα με την εταιρία, θα ενισχύσει την δημιουργικότητα των video creators στο μέγιστο βαθμό. Αυτό δείχνει πως η Sony σκοπεύει να αντιμετωπίσει μεγάλους κατασκευαστές drone όπως η DJI και η Parrot. Κάτι που έχει νόημα για τη Sony δεδομένης της τεχνογνωσίας που κατέχει στις compact και full-frame mirrorless κάμερες. Οπότε στην περίπτωση που κάποιος έχει ήδη στην κατοχή του μία φωτογραφική μηχανή της Sony, ενδεχομένως να μπει στον πειρασμό να αγοράσει και ένα drone με αντίστοιχες φωτογραφικές ικανότητες.

Στο δελτίο τύπου η Sony σημειώνει πως τα drones οδήγησαν σε αποδοτικότερη ροή εργασίας και εξοικονόμηση ενέργειας στον βιομηχανικό τομέα. Προσθέτει επίσης πως θέλει το brand Airpeak να αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία της να συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξη των τεχνολογιών φωτογραφίας καθώς και των τεχνολογιών 3R (Reality, Real-Time και Remote) στην αγορά των drones. Λόγω του ότι η Sony αναφέρεται και στον βιομηχανικό τομέα, δεν είναι ξεκάθαρο αν μιλάμε για προϊόντα που αφορούν τους καταναλωτές ή τις επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά των drones είναι ήδη πολύ ανταγωνιστική. Η GoPro το 2016 πίστευε πως θα μπορούσε να εκθρονίσει τη DJI, αλλά τελικά το Karma ήταν μία εμπορική αποτυχία. Βέβαια, η κατάσταση αυτή τη φορά είναι λίγο διαφορετική. Η DJI έχει βρεθεί ανάμεσα στα πυρά στην αυξανόμενη εχθρότητα της αμερικανικής κυβέρνησης έναντι της τεχνολογίας της Κίνας. Η Sony, επομένως, θα μπορούσε να ευνοηθεί στη Δύση ως μία ιαπωνική εταιρία. Και ανάμεσα σε όλες τις παραπάνω προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την τρέχουσα πανδημία, η οποία έχει δυσκολέψει τους ανθρώπους να πηγαίνουν σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους για να πετάξουν τα drones. Με το project Airpeak να αποκαλύπτεται την άνοιξη του 2021, ίσως τα πράγματα να έχουν εξομαλυνθεί και η Sony να βρει πρόσφορο έδαφος για να επεκταθεί ακόμη περισσότερο.

  • Like 3
  • Confused 1