Ένα προσωπικό και φορητό μίνι κλιματιστικό, δημιουργήθηκε μέσα από από το πρόγραμμα νεοφυών επιχειρήσεων της Sony η οποία και στηρίζει οικονομικά το εγχείρημα.

Η συσκευή ονομάζεται Reon Pocket και χωράει στην τσέπη ενός πουκαμίσου ή μιας μπλούζας, αναλαμβάνοντας να σας δροσίσει ή να σας θερμάνει, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον. Η επιλογή της λειτουργίας γίνεται φυσικά μέσω εφαρμογής για smartphone όπως και η ρύθμιση της θερμοκρασίας, με τη σύνδεση να γίνεται μέσω bluetooth. 

Όταν κυκλοφορήσει στην αγορά, το Reon Pocket θα στοιχίζει $130 και εκτός από τη συσκευή στο πακέτο θα περιλαμβάνεται ένα ειδικό μπλουζάκι το οποίο θα διαθέτει ειδική θέση για τη συσκευή, στο πίσω μέρος και συγκεκριμένα στο ύψος του λαιμού. Η μπαταρία της συσκευής αναμένεται να διαρκεί 90 λεπτά ενώ η διαδικασία της φόρτισης φτάνει τις 2 ώρες. Η Sony ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Reon Pocket αρχικά στην Ιαπωνική αγορά, στοχεύοντας αρχικά τους επιχειρηματίες οι οποίοι αναγκάζονται να φοράνε κοστούμια ακόμα και όταν επικρατεί πολύ ζέστη. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάπτυξης της συσκευής, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Reon Pocket θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον επόμενο χρόνο.

CNet

  • Like 5