Τα over ear ακουστικά Sony WH-1000XM3 με λειτουργία απομόνωσης θορύβου (noise cancelation) είναι ένα από τα καλύτερα headset της αγοράς και μάλιστα τα καλύτερα της σειράς WH-1000X. Και όπως όλα δείχνουν, ο διάδοχός τους, τα WH-1000XM4 είναι ήδη στα πλάνα της Sony.

Με βάση κάποια έγγραφα που κατέθεσε η Sony στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC), τα WH-1000XM4 ίσως είναι καθοδόν. Βέβαια, αρκετές φορές οι κατασκευάστριες εταιρίες καταθέτουν αυτά τα έγγραφα πολύ πριν καταλήξει το ίδιο το προϊόν στα ράφια των καταστημάτων. Και με τη δυνατότητα να ορίσουν αυτά τα έγγραφα αλλά και τις φωτογραφίες του προϊόντος ως «Εμπιστευτικά», είναι αρκετά δύσκολο κάποιος να συνδέσει τις πληροφορίες.

Ακόμη και το μοντέλο WH-1000XM4 ίσως έχει διαφορετικό όνομα αλλά με βάση τις πληροφορίες των εγγράφων, το M4 υποδεικνύει πως θα περιέχεται στο όνομα των επόμενης γενιάς ακουστικών της Sony. Στην περίπτωση των WH-1000XM3, τα έγγραφα που είχαν κατατεθεί είχαν το αναγνωριστικό «AK8WH1000XM3» ενώ τα έγγραφα που βλέπουμε τώρα έχουν το αναγνωριστικό «AK8WH1000XM4». Το ίδιο είχε συμβεί και με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις M1, M2 και M3.

Τα έγγραφα δεν δίνουν πολλές πληροφορίες για το πότε τα ακουστικά θα κυκλοφορήσουν. Μάλιστα, αρκετές φορές από την ημέρα που καταθέτονται αντίστοιχα έγγραφα έως ότου τα προϊόντα αυτά γίνουν διαθέσιμα, περνάει αρκετός καιρός. Όμως η έκθεση CES είναι τον επόμενο μήνα, οπότε και η Sony ενδέχεται να κρατάει την έκπληξη για τον διάδοχο των M3, στο Las Vegas.

The Verge