Επιστροφή της Sony στις ναυαρχίδες με το Sony Xperia 1 IV.

Αν και βρίσκεται μέσα στη συντριπτική πλειοψηφία των smartphone της αγοράς μέσω των καμερών της, εντούτοις οι προτάσεις της Sony στην κατηγορία δεν έχουν συναντήσει σημαντική επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Αυτό θέλει να αλλάξει το Xperia 1 IV που η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα με μερικά εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά. Διατηρώντας το σχεδιασμό από τις προηγούμενες κορυφαίες της προτάσεις, το νέο Xperia διατηρεί επίσης και την «κινηματογραφική» αναλογία διαστάσεων 21:9. Η οθόνη των 6,5" έχει ανάλυση 4K ενώ υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 120hz. 

image.jpeg.c9e38b9875937845aa0507062bcd0745.jpeg

Στο εσωτερικό συναντάμε το Snapdragon 8 Gen 1 SoC με 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο ενώ η μπαταρία των 5.000mAh αναμένεται να χαρίζει άνετη αυτονομία μίας ημέρας παρά τις απαιτήσεις της οθόνης. Υποστηρίζεται ακόμα γρήγορη φόρτιση (50% φόρτιση σε 30 λεπτά) αν και ο φορτιστής δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Αναμενόμενα η Sony δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις φωτογραφικές δυνατότητες του Xperia 1 IV, αλλά και στην απρόσκοπτη διασύνδεσή του με κάποιο μοντέλο φωτογραφικής κάμερας alpha της εταιρείας. Το κύριο σύστημα καμερών στο πίσω μέρος αποτελείται από 3 αισθητήρες με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • 16mm F2.2 ultrawide: 12-megapixel 1/2.5-inch sensor
  • 24mm F1.7 standard wide: 12-megapixel 1/1.7-inch sensor, OIS
  • 85-125mm F2.3-2.8 telephoto zoom: 12-megapixel 1/3.5-inch sensor, OIS

Και οι τρεις αισθητήρες στα 12MP Exmor RS for mobile, διαθέτουν ταχύτητα ανάγνωσης έως και 120 fps. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στη συσκευή να καταγράφει βίντεο αργής κίνησης σε 4K στα 120 fps έως και 5x, AF σε πραγματικό χρόνο και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο για λήψεις φωτογραφιών με κάθε φακό . Το Xperia 1 IV συνδυάζει επίσης πληροφορίες βάθους, χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα 3D iToF και ανίχνευση θέματος με βάση την ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη) για αυτόματη εστίαση  μεγάλης ακρίβειας και δυνατότητα παρακολούθησης ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό. 

Οι δυνατότητες εγγραφής βίντεο του νέου Xperia ακούγονται πολλά υποσχόμενες ιδιαίτερα στη λειτουργία «Videography Pro», η οποία συγκεντρώνει τις ρυθμίσεις βίντεο. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν εύκολα ρυθμίσεις όπως εστίαση, έκθεση και ισορροπία λευκού – ακόμα και κατά την εγγραφή. Υποστηρίζει επίσης λήψη πολλαπλών καρέ για εγγραφή βίντεο , η οποία επιτρέπει την εγγραφή βίντεο μεγαλύτερου δυναμικού εύρους χωρίς απώλεια ανάλυσης. Επιπλέον, το Xperia 1 IV επιτρέπει απρόσκοπτο ζουμ μέσω της υπερευρυγώνιας προοπτικής του τηλεφακού για ακόμα μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία.Η selfie κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος έχει και αυτή ανάλυση 12MP και προσφέρει μείωση του θορύβου σε σκοτεινές τοποθεσίες ενώ δίνει τη δυνατότητα selfies σε 4K HDR ανάλυση.

Το Sony Xperia 1 IV αναμένεται στα μέσα του επόμενου μήνα, με την τιμή του να έχει οριστεί στα $1599 για την Αμερικανική αγορά, μία από τις μεγαλύτερες που συναντάμε σε smartphone.

Ενημέρωση 12/5: Η τιμή στη χώρα μας έχει οριστεί στα €1449 με δώρο ακουστικά της Sony για την περίοδο των προπαραγγελιών.

  • Like 6
  • Sad 1