Η εταιρία απέφυγε να τοποθετήσει μία μεγαλύτερη οθόνη, τάση με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό, παρ’ όλα αυτά εξόπλισε το Xperia 5 II με κορυφαία χαρακτηριστικά.

Το Sony Xperia 5 II σίγουρα δεν θα κερδίσει τη μάχη όταν μιλάμε για μεγέθη οθόνης, όμως είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που ο χρήστης θα βρει χρήσιμα είτε του αρέσουν οι φωτογραφίες, η μουσική, τα βίντεο ή το gaming. Με την τάση του σήμερα να “επιβάλλει” σε αρκετά smartphones να ενσωματώνουν όλο και μεγαλύτερες οθόνες, η Sony έμπρακτα δείχνει πως θα ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο. Το Xperia 5 II με την OLED 6.1’’ και τα 120Hz, δεν είναι μόνο μικρότερο σε μέγεθος αλλά ταυτόχρονα ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης προσδίδει έναν gaming χαρακτήρα.

Η οθόνη έχει ανάλυση 1080p+ (1080 x 2520 pixels) με αναλογία διαστάσεων 21:9 ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζει HDR αλλά και λειτουργία Creator ώστε η ταινία που παρακολουθεί ο χρήστης να αναπαράγεται χρωματικά όπως ακριβώς θα ήθελε ο σκηνοθέτης. Και εκτός αυτού, πρόκειται για το πρώτο smartphone που υποστηρίζει λειτουργία BFI (Black Frame Insertion), η οποία χρησιμοποιείται από τις τηλεοράσεις για τη μείωση της θολής κίνησης. Η οθόνη έχει επίσης απόκριση αφής 240Hz (Touch Sampling Rate) με τη Sony να έχει κάνει διάφορες βελτιώσεις τόσο στο λογισμικό όσο και στο ίδιο το υλικό για να μειωθεί η καθυστέρηση απόκρισης κατά 35%.

Το τηλέφωνο εξοπλίζεται με τον Snapdragon 865 ο οποίος συνοδεύεται από 8GB μνήμης RAM. Θα υπάρχει έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 128GB και 256GB ενώ θα ενσωματώνει και θύρα microSD για αύξηση των δυνατοτήτων αποθήκευσης. Στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει ως μία Dual SIM συσκευή ενώ όπως κατάλαβε κανείς από τον επεξεργαστή, μιλάμε για ένα 5G smartphone.

Στο πίσω μέρος συναντά κάποιος το τριπλό σύστημα κάμερας το οποίο θα αποτελείται από υπερευρυγώνιο αισθητήρα 12MP F2.2 16mm, ευρυγώνιο αισθητήρα 12MP F1.7 24mm και telephoto αισθητήρα 12MP F2.4 70mm. Μάλιστα, το τηλέφωνο θα διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή αλλά και εστίαση Dual Pixel PDAF. Ακόμη, η εγγραφή βίντεο αργής κίνησης και σε ανάλυση 4K/120fps θα υποστηρίζει και λειτουργία HDR. Και οι τρεις κάμερες έχουν οπτικά μέρη από την ZEISS αλλά και ειδική επίστρωση κατά των αντανακλάσεων.

sony-xperia-5-ii-camera.jpg.577fc6e722a0ae2c287033072de837cb.jpg

Το Sony Xperia 5 II θα έχει μπαταρία 4000mAh η οποία θα υποστηρίζει φόρτιση έως και 21W, όμως μέσα στο κουτί θα περιλαμβάνει φορτιστή 18W. Ακόμη και με τον μικρότερο φορτιστή, η μπαταρία μπορεί να φτάσει το 50% της αυτονομίας της σε περίπου 30 λεπτά φόρτισης. Μάλιστα η εταιρία πρόσθεσε και δύο λειτουργίες για την προστασία της μπαταρίας. Το Battery Care θα επιτρέψει στο χρήστη να διαχειρίζεται τη φόρτιση του τηλεφώνου και να περιορίζει την πλήρη φόρτιση στο 90% ενώ η λειτουργία H.S. (heat suppression) θα δίνει δυνατότητα στο τηλέφωνο να λαμβάνει τροφοδοσία απευθείας από τον φορτιστή για τη μείωση της θερμοκρασίας, ειδικά όταν ο χρήστης φορτίζει το κινητό και ταυτόχρονα το χρησιμοποιεί.

Μεταξύ των παραπάνω χαρακτηριστικών, βρίσκουμε επίσης θύρα 3.5mm για ακουστικά, υποστήριξη ήχου Hi-Res, στερεοφωνικά ηχεία αλλά και τεχνολογίες Dolby Atmos & 360 Reality Audio. Ο χρήστης θα μπορεί να απολαύσει όλες αυτές τις τεχνολογίες μέσα από το TIFAL Hi-Fi, αφού η Sony θα παρέχει δωρεάν συνδρομή 3 μηνών.

sony-xperia-5-ii-sound.jpg.0b81a29867e4c67e23e4ddadc608919a.jpg

Το τηλέφωνο έχει πιστοποίηση IP68/IPX5 για αντοχή στη σκόνη και το νερό, ενώ τόσο το μπροστά όσο και το πίσω μέρος προστατεύονται από ανθεκτικό γυαλί Gorilla Glass 6. Στην Ευρώπη θα διατεθεί σε τρία χρώματα (4 στις ΗΠΑ), μαύρο, γκρι και μπλε (+ ροζ στις ΗΠΑ) σε τιμές από €900, με την κυκλοφορία του τηλεφώνου να έχει οριστεί για τις 4 Δεκεμβρίου.

  • Like 4
  • Thanks 1