Η Sony ανακοίνωσε το νέο Xperia L4, που έρχεται με αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η συσκευή έχει οθόνη με αναλογία 21:9, τριπλή κάμερα και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στην δεξιά πλευρά του πλαισίου, όπως συμβαίνει και με τα Xperia 1 ή Xperia 5.

Η οθόνη της συσκευής είναι τύπου IPS LCD, με διαγώνιο 6,2 ιντσών και ανάλυση HD+ και είναι αρκετά πιο μακρόστενη από την οθόνη με αναλογία πλευρών 18:9 του Xperia L3, με αποτέλεσμα να προσφέρει την «κινηματογραφική αναλογία» που προσφέρουν οι ναυαρχίδες της Ιαπωνικής εταιρείας. Ο μακρόστενος σχεδιασμός επίσης δίνει την δυνατότητα χρήσης δύο εφαρμογών ταυτόχρονα με σχετική άνεση.

Στο πάνω τμήμα της οθόνης, υπάρχει –σε αντίθεση με τις ναυαρχίδες της εταιρείας- μία μικρή εγκοπή για τις ανάγκες της selfie camera που βασίζεται σε αισθητήρα 8MP. Στο πίσω μέρος, η συσκευή διαθέτει τρεις κάμερες. Η κύρια βασίζεται σε αισθητήρα 13MP με phase detection autofocus και συνοδεύεται από μία υπερευρυγώνια κάμερα 5MP και μία κάμερα 2MP που λειτουργεί ως αισθητήρας βάθους.

1.jpg.700b26d4f71efec67eca6ea9ad285d71.jpg

Στο εσωτερικό του Xperia L4 βρίσκεται το Helio P22 SoC της MediaTek (με επεξεργαστή με οκτώ πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 2,0GHz και γραφικά PowerVR GE8320) που συνδυάζεται με 3GB RAM και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η συσκευή διαθέτει WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 5.0, GPS, NFC και USB-C υποδοχή για την φόρτιση και την σύνδεση με υπολογιστή. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3580mAh που υποστηρίζει fast charging.

Το νέο Xperia L4 της Sony θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αγορές την Άνοιξη, σε δύο χρώματα, Μαύρο και Μπλε. Η τιμή δεν έγινε γνωστή.

GSMArena