Την παρουσία της στην κατηγορία των καμερών που απευθύνονται κυρίως σε vloggers επεκτείνει η Sony με τη ZV-Ε10.

Αποτελώντας εξέλιξη της πρώτης σχετικής προσπάθειας της εταιρείας, η ZV-E10 αποτελεί μέρος της σειράς Alpha, υποστηρίζοντας την μεγάλη συλλογή εναλλάξιμων φακών E-mount της Sony. Με βάρος 343 γραμμαρίων, η κάμερα είναι εύκολο στη μεταφορά ενώ η LCD οθόνη της μπορεί να ανοίξει στο πλάι, επιτρέποντας έτσι στους δημιουργούς να έχουν μια ολοκληρωμένη ιδέα για τα selfie αποτελέσματα αλλά παράλληλα να μπορούν να συνδέσουν εύκολα εξωτερικά μικρόφωνα.

CX88700_SELP1650_front_black_02.jpg.bdd0a03864d96e420ab1479ce5a802f8.jpg

Εσωτερικά η Sony ZV-E10 διαθέτει αισθητήρα APS-C Exmor CMOS 24,2 megapixel και μηχανή επεξεργασίας εικόνας BIONZ X για την παραγωγή εικόνων υψηλής ποιότητας, ειδικά στην περίπτωση των bokeh πορτραίτων. Όπως και ο προκάτοχός της έτσι και εδώ, υπάρχουν οι λειτουργίες «Background Defocus» που μπορεί να αλλάξει ομαλά μεταξύ θολώματος (bokeh) και αιχμηρού φόντου, καθώς και η λειτουργίας«Product Showcase Setting»  που επιτρέπει στην κάμερα να αλλάζει αυτόματα την εστίαση από το πρόσωπο του θέματος σε ένα αντικείμενο που επισημαίνεται.

Στο κομμάτι βου βίντεο, υποστηρίζεται φυσικά η 4K ανάλυση ενώ το slow motion γίνεται στη Full HD ανάλυση και στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο. Ακόμα η ηλεκτρονική σταθεροποίηση υπόσχεται σταθερά αποτελέσματα σε χειροκίνητες λήψεις ενώ η τεχνολογία αυτόματης εστίασης της ZV-E10 παρέχει γρήγορο, ακριβές AF με πολύ καλή απόδοση παρακολούθησης, καθώς και ήχο υψηλής ποιότητας για καθαρή εγγραφή ήχου. Για τους vloggers προορίζεται και η λειτουργία livestreaming ενώ η σύνδεσή της με υπολογιστή γίνεται πανεύκολα, με επιπλέον δυνατότητα τη χρήση της ως webcam. 

Η αυτονομία της κάμερας σύμφωνα με τη Sony υπολογίζεται στα 125 λεπτά για εγγραφή 4K βίντεο ή για λήψη 440 φωτογραφιών. Η Sony διαθέτει και μια σειρά από αξεσουάρ που κάνουν πιο εύκολο το vlogging.

 

Η νέα ZV-E10 αναμένεται στη χώρα μας τον επόμενο μήνα είτε σε body έκδοση είτε σε kit έκδοση που περιλαμβάνει την ZV-E10 και τον φακό E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS με power zoom. Οι τιμές που έχουν ανακοινωθεί για την αμερικανική αγορά είναι $699 και $799 αντίστοιχα.

 

  • Like 1