Τα νέα in-ear ασύρματα ακουστικά της Sony δανείζονται μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες της premium σειράς της εταιρείας.

Τα Sony WF-1000XM4 ανακοινώθηκαν επίσημα πριν λίγο, αποτελώντας μία από τις καλύτερες προτάσεις ασύρματων in-ear ακουστικών στην αγορά.

Με κορυφαία τεχνολογία ακύρωσης θορύβου (ANC) και εργονομικό σχεδιασμό, τα ακουστικά της Sony διαθέτουν το νέο επεξεργαστή V1 της εταιρείας, νέους οδηγούς για πληρέστερο και πλουσιότερο ήχο, υποστήριξη για LDAC & Hi-Res Audio αλλά και τεχνολογία DSEE EXTREME AI για την αναπαραγωγή συχνοτήτων της αρχικής πηγής ήχου που χάθηκαν κατά τη συμπίεση. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι τα 1000XM4 μπορούν να αναπαράγουν την ανώτερη ποιότητα ήχου που προσφέρουν υπηρεσίες όπως Apple Music, Amazon Music και σύντομα το Spotify. Ακόμα και στην περίπτωση που ο χρήστης βρίσκεται σε περιβάλλον που επικρατούν άνεμοι, η ποιότητα του ήχου σύμφωνα με τη Sony μένει σε κορυφαία επίπεδα.

E3XzSiRWEAsCF_4.jpg.edc118a318057deb5903a4b41a76ab06.jpg

Ακόμα τα WF-1000XM4 δανείζονται ορισμένα χαρακτηριστικά από τα WH-1000XM4. Δύο από αυτά είναι τα Speak-to-Chat και Adaptive Sound Control. Με το πρώτο, τα ακουστικά διακόπτουν αυτόματα την αναπαραγωγή όταν ο χρήστης ξεκινά μια συνομιλία ή κάποιος του απευθύνεται ενώ το δεύτερο ρυθμίζει τα επίπεδα ήχου με βάση το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να κάνει οποιαδήποτε κίνηση. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η Sony επέλεξε να μην προσθέσει λειτουργία Multipoint στα νέα της ακουστικά, χωρία να υπάρχει δυνατότητα δηλαδή για ταυτόχρονη σύνδεση σε 2 συσκευές (πχ. υπολογιστής και smartphones) όπως βλέπουμε σε πολλές ανταγωνιστικές προτάσεις.

Διαθέτουν επίσης αισθητήρες οστικής αγωγιμότητας για την ανίχνευση κραδασμών κατά την ομιλία, υποστήριξη Google Assistant και Alexa, ασύρματη φόρτιση αλλά και πιστοποίηση IPX4 για προστασία από νερό. Με ενεργοποιημένη τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου, τα ακουστικά έχουν αυτονομία έως 8 ώρες ενώ με την ασύρματη θήκη φόρτισης η διάρκεια ζωής μπορείς να αυξηθεί με επιπλέον 16 ώρες. Στο σύνολο δηλαδή, τα WF-1000XM4 θα αποδίδουν έως 24 ώρες αναπαραγωγής με τη λειτουργία ANC. Χωρίς τη λειτουργία αυτή ενεργοποιημένη, η συνολική διάρκεια φτάνει τις 36 ώρες, εκ των οποίων οι 12 είναι από τα ακουστικά. Υποστηρίζεται ακόμα γρήγορη φόρτιση, όπου με 5 λεπτά φόρτισης, υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής για 1 ώρα.

Η Sony αναφέρει ότι τα WF-1000XM4 μπορούν να συνδεθούν πολύ γρήγορα με οποιαδήποτε Android συσκευή χωρίς να ο χρήστης να χρειάζεται να μπει καν στις ρυθμίσεις bluetooth, ενώ και η εύρεσή τους σε περίπτωση που τα χάσει κάποιος είναι εφικτή μέσω της εφαρμογής Find my Device.

Είναι σαφές ότι τα νέα ασύρματα ακουστικά της Sony θα ανταγωνιστούν τα AirPods Pro με το κόστος να έχει οριστεί στα €280. Αναμένονται στην αγορά άμεσα, ενώ στη χώρα μας θα τα δούμε μέσα στο μήνα και μάλιστα σε μια νέα ανακυκλώσιμη συσκευασία.

  • Like 1
  • Thanks 1