Η OCZ Technologies η οποία έχει κατασκευάσει μια σειρά από δημοφιλείς SSD δίσκους, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε επίσημα τη διαδικασία κήρυξης της εταιρείας σε πτώχευση.

Όπως αναφέρει η εταιρεία η συγκεκριμένη απόφαση είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της OCZ να συμμορφωθεί με τους όρους του δανείου από τη Hercules Technology και έτσι σύμφωνα με τους όρους της δανειακής σύμβασης, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία πτώχευσης και όχι αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

 

Το δελτίο τύπου σημειώνει επίσης ότι η OCZ έχει δεχθεί από τη Toshiba προσφορά εξαγοράς στην ουσία του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, με την πρόταση της Toshiba να περιλαμβάνει και την πνευματική ιδιοκτησία και να εξασφαλίζει τις θέσεις εργαζομένων της OCZ.

 

Η OCZ ήταν από τις πρώτες εταιρείες που προχώρησαν στην παραγωγή SSD δίσκων, με τα μοντέλα της να θεωρούνται μια φθηνή εναλλακτική λύση στις προτάσεις της Intel που οι κορυφαίες τους επιδόσεις συνοδευόντουσαν και από υψηλές τιμές. Ωστόσο μια σειρά αποτυχιών σε αρκετά από τα προϊόντα της OCZ και κυρίως της σειράς Vertex, είχαν ως αποτέλεσμα να "χαλάσει" το όνομα της εταιρείας, με τη Samsung και τη Crucial να κυριαρχούν πλέον στο χώρο.

 

Η προσφορά της Toshiba θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο θα εξετάσει μια σειρά από προϋποθέσεις πριν πάρει την τελική του απόφαση.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/gadgets/2013/11/once-great-ssd-manufacturer-ocz-filing-for-bankruptcy/[/url]']ArsTechnica