Μπορεί να είναι μαζί μας εδώ και 60 σχεδόν χρόνια, αλλά το 2018, οι σκληροί δίσκοι στα περισσότερα PCs θα δώσουν την θέση τους στα chips μνήμης σύμφωνα με μία εταιρεία αναλύσεων.

Οι σκληροί δίσκοι έφεραν την επανάσταση στο computing όταν η IBM έφερε στο εμπόριο τον πρώτο σκληρό δίσκο, τον RAMAC, το 1956. Μπορεί να μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν τα σύμβολα 0 και 1 δημιουργώντας μικρά patches μαγνητικής πληροφορίας σε περιστρεφόμενα "πλατό", ωστόσο οι σκληροί δίσκοι όπως είναι γνωστό δεν ταιριάζουν με οτιδήποτε μικρό και φορητό όπως για παράδειγμα με κινητά τηλέφωνα, USB sticks, κάρτες μνήμης και άλλα μέσα αποθήκευσης. Σε τέτοιου είδους συσκευές χρησιμοποιούνται chips μνήμης τεχνολογίας flash και solid state drives (SSDs).

 

Τα SSDs δεν αποτελούν πια εξωτικά προϊόντα. Φέτος, το 33% των υπολογιστών που πωλήθηκαν διέθεταν SSDs, και σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων TrendForce, το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 56% μέχρι το 2018. Αυτά βεβαίως είναι εξαιρετικά νέα για τους καταναλωτές, αφού τα SSDs είναι πολύ ταχύτερα από τους σκληρούς δίσκους, με αποτέλεσμα η διαδικασία εκκίνησης ενός υπολογιστή να είναι σημαντικά ταχύτερη, οι εφαρμογές να φορτώνουν ταχύτερα κ.ά.

 

Οι σκληροί δίσκοι παρόλα αυτά συνεχίζουν να διαθέτουν δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: είναι οικονομικότεροι και προσφέρουν πολύ, πολύ μεγαλύτερες χωρητικότητες.

 


gallery_286955_3275_3766.jpg

 


Link.png Site: C|Net