Η OCZ συνεχίζει την επιτυχημένη, κατά πολλούς, πορεία της που έχει διαγράψει στο χώρο των SSDs ετοιμάζοντας την κυκλοφορία των νέων OCZ Vertex 5, η διάθεση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Οι συγκεκριμένοι SSDs θα είναι διαθέσιμοι σε χωρητικότητες των 128GB, 256GB & 512GB και θα έρθουν εξοπλισμένοι με την πλατφόρμα Barefoot 3 όπως και οι Vector ενώ θα διαθέτουν και MLC NAND flash των 20-nanometer.

 

Τα νέα drives, λέγεται ότι θα χρησιμοποιηθούν και ως ένα μέσο πίεσης και ανταγωνισμού της Samsung, η οποία έχει αποκτήσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς με τους 840 και 840 Pro, υιοθετώντας μάλιστα η τελευταία μια επιθετική πολιτική τιμολόγησης, ειδικά για τους 840.

 

Υπενθυμίζεται ότι η OCZ διέθεσε και μια έκδοση των 20-nanometer του Vertex 3, γνωστή ως Vertex 3.20 που έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά έρχεται όμως με μικρότερα NAND flash chips. Κορυφαίο μοντέλο θεωρείται ο Vector των 7mm που προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής εως 550MB/s και 530MB/s αντίστοιχα.

 

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα η αγορά ενός Vector SSD προσφέρει δωρεάν για κατέβασμα το Far Cry 3 μέχρι τις 14 Ιουλίου 2013.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/52202-ocz-vertex-5-solid-state-drive-expected-to-launch-next-month.html[/url]']techspot.com