Από τον περασμένο Νοέμβριο έχουμε να αναφερθούμε στο Jolla Tablet, το οποίο μετά από την επιτυχημένη καμπάνια crowd-funding στο Indiegogo είναι πια διαθέσιμο για προ-παραγγελίες μέσω του Jolla Online Shop.

Το Jolla tablet ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel "Baytrail" με συχνότητα λειτουργίας 1,8GHz σε συνδυασμό με 2GB RAM και 32GB ή 64GB αποθηκευτικού χώρου (ανάλογα την έκδοση) και εξοπλίζεται με κάμερα 2,0 Megapixels στην πρόσοψη, με κάμερα 5,0 Megapixels στο πίσω μέρος καθώς και με οθόνη 7,85 ιντσών ανάλυσης 2048 x 1536 pixels (330ppi).

 

Η συσκευή βασίζεται στην πλατφόρμα Sailfish OS 2.0, το gestures-oriented λειτουργικό σύστημα που σύμφωνα με την Jolla προσφέρει “κορυφαία multitasking εμπειρία”. Το Sailfish OS 2.0 μπορεί πάντως να τρέξει εφαρμογές Android.
Οι χρήστες μπορούν να προ-παραγγείλουν το Jolla Tablet έναντι €267 (€299 για την έκδοση με τα 64GB αποθηκευτικού χώρου) και οι προ-παραγγελίες είναι ανοιχτές για όλους στην Ευρώπη, στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αυστραλία, στην Ρωσία και αλλού. Οι συσκευές θα φτάσουν στους ιδιοκτήτες τους στα τέλη Οκτωβρίου.

 

 

Link.png Site: SlashGear