Mετά από μια κατά γενική ομολογία επιτυχημένη πορεία του επεξεργαστή Cortex-A9 στην αγορά, η βρετανική ARM ανακοίνωσε σήμερα τον διάδοχό του ο οποίος έχει την ονομασία Cortex-A17 ο οποίος στοχεύει και αυτός σε mid-range συσκευές, με τα πρώτα μοντέλα εφοδιασμένα με το εν λόγω chip να αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους.

Μέσω του δελτίου τύπου που εξέδωσε η εταιρεία έγινε γνωστό πως στον επεξεργαστή αυτό θα γίνει χρήση της τεχνολογίας big.LITTLE ενώ την ίδια στιγμή ανακοινώθηκαν και οι Mali-T720 GPU, Mali-V500 video processor, και Mali-DP500 display processor.

 

Ο επεξεργαστής αυτός είναι βασισμένος στην αρχιτεκτονική ARMv7-A η οποία υποστηρίζεται από περισσότερες από 1 εκατομμύριο εφαρμογές σε πλειάδα συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα, έξυπνες τηλεοράσεις κλπ.

Παράλληλα αξίζει να αναφέρουμε πως χάρη στην ενσωμάτωση της Mali-T720 GPU θα υπάρχει υποστήριξη OpenGL ES 3.0, OpenCL και RenderScript ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το ότι η εταιρεία αναμένει να δει υλοποιήσεις από τους διάφορους σχεδιαστές/κατασκευαστές chip σε συχνότητες ακόμη και πάνω από τα 2.0GHz.

 

Πλέον λοιπόν αναμένουμε να δούμε τις επιδόσεις του νέου αυτού επεξεργαστή καθώς φυσικά το τι βελτιώσεις έχουν γίνει στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της κατανάλωσης ενέργειας.

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/arm-unveils-cortex-a17-processor-for-mid-range-devices[/url]']Neowin