Οι ανακοινώσεις προϊόντων από τη φετινή CES 2022 δεν ήταν λίγες και μεταξύ όλων βρίσκονται δύο αρκετά ενδιαφέρουσες: τα νέα tablets της TCL.

Όπως αποκάλυψε η εταιρεία, τα TCL Tab 8 και TCL Tablet 10L θα διατεθούν σε λίγο καιρό και καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες όπως θα δούμε παρακάτω.

Για αρχή, το TCL Tab 8, ένα ευέλικτο και φορητό tablet μεγέθους 8” με δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο τόσο μέσω Wi-Fi όσο και μέσω cellular (4G). Επιπλέον, η οθόνη του διαθέτει πιστοποίηση της TÜV Rheinland που συνεπάγεται προστασία από το βλαβερό μπλε φως και πιο ξεκούραστα μάτια. Για κάποιον που εργάζεται και το χρησιμοποιεί στη δουλειά του, θα φανεί χρήσιμο για χρήση σε βιντεοκλήσεις, σημειώσεις και παρόμοια σενάρια πάντοτε έχοντας κατά νου και την υποστήριξη 4G. Κάτι που δε συναντάμε σε πολλά tablets είναι το Face Unlock, για γρήγορο και άμεσο ξεκλείδωμα απλώς κοιτώντας το tablet. Τέλος, η TCL δε διευκρίνισε το μέγεθος της μπαταρίας όμως υπόσχεται πως διαρκεί για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. 

1568744685_2_tcltablets.jpg.339535bbe81093bd64f2130675487c06.jpg

Τη σκυτάλη πήρε το TCL Tablet 10L, ένα μεγαλύτερων διαστάσεων tablet με οθόνη 10” και μικρά περιθώρια περιμετρικά της οθόνης, καθώς στοχεύει σε όσους χρειάζονται μια συσκευή για ψυχαγωγία, από παρακολούθηση βίντεο έως παιχνίδια. Διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία οπότε υπόσχεται πλούσιο ήχο, παράλληλα παραμένοντας ελαφρύ και φορητό για καθημερινή χρήση.
Μπορεί, βέβαια, κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και για πιο απαιτητικές εργασίες, μιας και μπορεί να υποστηρίξει πληκτρολόγιο οπότε για επεξεργασία κειμένων ή spreadsheets δε θα χρειαστεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή απαραίτητα. Όπως και στο TCL Tab 8, έτσι κι εδώ υπάρχει πιστοποίηση TÜV Rheinland οπότε μειώνεται η εκπομπή μπλε φωτός και η κούραση στα μάτια.

Τέλος, θα προσφέρεται με μνήμη ROM έως και 256GB για αποθήκευση αρχείων, οπότε οτιδήποτε από φωτογραφίες και βίντεο μέχρι αρχεία δουλειάς θα χωρέσουν άνετα.