Τα νέα της tablets με τεχνολογία NXTPAPER 3.0 παρουσίασε στη CES η TCL. Οι νέες συσκευές που απευθύνονται αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά (για την ευρωπαϊκή θα πρέπει να κάνουμε υπομονή ως το MWC της Βαρκελώνης) διαθέτουν πλέον οθόνη CPL (circularly polarized light ή κυκλικά πολωμένου φωτός) που εξομοιώνουν τη διαδρομή εκπομπής, ανάκλασης και διάθλασης του φυσικού φωτός για αποτέλεσμα που θυμίζει ακόμα πιο έντονα πραγματικό χαρτί και μία περισσότερο άνετη εμπειρία θέασης, απόρροια του βελτιωμένου χρόνου απόκρισης, του DC dimming και της αυτόματης προσαρμογής θερμοκρασίας χρώματος ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος.
Το εντυπωσιακότερο όλων, ως προς τα tablets, ήταν το NXTPAPER 14 Pro.

image.jpeg.1f484ca31c1d409606830baa6239523d.jpeg

Είναι αρκετά λεπτό και ελαφρύ και διαθέτει οθόνη 14 ιντσών 2.8Κ, επεξεργαστή MediaTek Dimensity 8020, 12 GB RAM, 256 GB ROM και μπαταρία 12.000 mAh με ταχεία φόρτιση 33 W. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με φυσικό πλήκτρο για ενεργοποίηση της λειτουργίας NXTPAPER με μία κίνηση: η οθόνη της (στην οποία έτσι κι αλλιώς δεν δημιουργούνται πρακτικά καθόλου αντανακλάσεις) αλλάζει υφή προσομοιώνοντας εκείνη μίας σελίδας βιβλίου για μία απόλυτα άνετη εμπειρία θέασης -σε τέτοιο βαθμό που η TCL θεωρεί πως θα φέρει το τέλος των ανεξάρτητων e-readers.

Για όσους πάλι προτιμούν κάτι πιο φορητό, υπάρχει το TAB 10 NXTPAPER 5G, μία πιο συμπαγής και ελαφριά λύση με οθόνη 2K 10,4 ιντσών που βασίζεται στην πιο πρόσφατη έκδοση, Android 14. Η TCL το έχει προικίσει με ταχύτατο οκταπύρηνο επεξεργαστή κάτι που σε συνδυασμό με τη 5G συνδεσιμότητα, το καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους μετακινούνται πολύ και συχνά και αναζητούν λύση που θα τους καλύψει καθ’ οδόν χωρίς να τους γίνει βάρος. Η συγκεκριμένη πρόταση πάντως έχει αρκετό ενδιαφέρον αφού λόγω μεγέθους μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ πιο εύκολα για ανάγνωση, streaming και επικοινωνία. 

Θυμίζουμε πως το παζλ της οικογένειας των tablets της TCL συμπληρώνουν, τέλος, τα NXTPAPER 11, NXTPAPER 12 Pro, NXTPAPER 10s και BOOK X 12 Go.

  • Like 1