Πριν ένα χρόνο ακριβώς, η TCL ανακοίνωνε την είσοδό της στην αγορά των smartphones, με την κινεζική εταιρεία να εμπλουτίζει τις προτάσεις της με δύο νέα μοντέλα τα οποία ανήκουν στη σειρά TCL 20.

Το οικονομικότερο μοντέλο της σειράς είναι το TCL 20 SE με κόστος μόλις €149. Διαθέτει οθόνη 6,82 ιντσών η οποία διακρίνεται για τα ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά αλλά και την αναλογία διαστάσεων 20.5:9 για καλύτερη αναπαραγωγή ταινιών. Στον τομέα αυτό άλλωστε δίνει μεγάλη έμφαση η TCL, με τη συσκευή να υποστηρίζει την τεχνολογία NXTVISION όπου «το χρώμα ,η αντίθεση και η ευκρίνεια βελτιώνονται, ενώ απολαμβάνετε βίντεο σε πραγματικό χρόνο». Για τον ήχο υποστηρίζεται το πρότυπο Hi-Res Audio με διπλά ηχεία κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην κατηγορία.

Στο εσωτερικό συναντάμε το Snapdragon 460 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή και 4GB μνήμη ενώ ο αποθηκευτικός χώρος περιορίζεται στα 64GB. Η αυτονομία της συσκευή αναμένεται να βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα εξαιτίας της μπαταρίας των 5.000mAh ενώ υποστηρίζεται και δυνατότητα αντίστροφης φόρτισης On-The-Go, καθιστώντας δυνατή την φόρτιση της μπαταρίας μιας συσκευής φίλου ή ενός μικρότερου gadget. Στο πίσω μέρος υπάρχει τετραπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα στα 48MP (f/2.0), υπερευρυγώνιο στα 5MP (f/2.2) και δύο αισθητήρες στα 2MP για bokeh και μακροφωτογράφηση.

Το ανώτερο μοντέλο της σειράς είναι χωρίς αμφιβολία το TCL 20 5G με οθόνη 6,67 ιντσών, ανάλυσης FHD+ η οποία υποστηρίζει και αυτή την τεχνολογία NXTVISION με δυνατότητα μετατροπής περιεχομένου SDR-σε-HDR σε πραγματικό χρόνο καθώς και μια αποκλειστική λειτουργία βαθμονόμησης της οθόνης που βελτιώνει περαιτέρω την ακρίβεια στην απόδοση των χρωμάτων. Η συσκευή στηρίζεται στο Snapdragon 690 5G SoC με 6GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Για την αυτονομία ειδικά με δεδομένη την υψηλή κατανάλωση του 5G, η TCL ενσωματώνει μπαταρία 4500mAh καθώς και το σύστημα Smart 5G η οποία αλλάζει αυτόματα μεταξύ ζωνών 4Gκαι 5G με βάση τη χρήση δεδομένων.

Για τις λήψεις σας, το TCL 205G διαθέτει τριπλή AI κάμερα με τεχνολογίες που βελτιώνουν σύμφωνα με την TCL την αυτόματη εστίαση και τη σταθεροποίηση βίντεο, έχοντας παράλληλα πολύ καλές επιδόσεις και στις νυχτερινές λήψεις. Ο κύριος αισθητήρας έχει ανάλυση 48MP με διάφραγμα f/1.8, ο υπερευγώνιος αισθητήρας έχει ανάλυση 8MP ενώ για τη μακροφωτογράφηση υπάρχει αισθητήρας στα 2MP.

Το κόστος του ΤCL 20 5G έχει οριστεί στα €299, με την κυκλοφορία του να γίνεται αρχικά στην Ιταλία και να επεκτείνεται σε άλλες χώρες μέσα στο μήνα, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.