Πριν από μερικές ημέρες, η Consumer Product Safety Commission των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την ανάκληση μπαταριών από laptops της Toshiba, που έχουν πωληθεί μεταξύ του Ιουνίου του 2011 και του Ιανουαρίου του 2016.

Η ανάκληση αφορά σχεδόν 40 διαφορετικά μοντέλα της Toshiba από τις σειρές Portege, Satellite και Tecra. Η CPSC υπολογίζει ότι επηρεάζονται περίπου 91.000 υπολογιστές που έχουν πωληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και 10.000 στον Καναδά.

 

Φυσικά, όσοι επηρεάζονται θα λάβουν νέα μπαταρία δωρεάν από την Toshiba. Επιπλέον, ενδέχεται να επηρεάζονται και χρήστες laptops της Toshiba που έχουν αντικαταστήσει από μόνοι τους τη μπαταρία του laptop τους ή που τους την αντικατέστησαν στο service.

 

Η Toshiba έχει στην ιστοσελίδα της λίστα με τα μοντέλα που είναι πιθανό να επηρεάζονται, ένα πρόγραμμα που μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες στον υπολογιστή τους, προκειμένου να ανιχνεύσει εάν η μπαταρία τους είναι ελαττωματική, καθώς και ένα πεδίο όπου οι χρήστες μπορούν να εισάγουν τον αριθμό προϊόντος, ώστε να ελέγξουν εάν επηρεάζονται.

 

Μέχρι τώρα, η CPSC και η Toshiba γνωρίζουν για τέσσερα περιστατικά ελαττωματικών μπαταριών που υπερθερμάνθηκαν και έλιωσαν. Ευτυχώς, τα περιστατικά αυτά δεν συνοδεύονταν από κάποιον τραυματισμό. Μέχρι να λάβουν τη νέα μπαταρία, η Toshiba συμβουλεύει όσους χρήστες επηρεάζονται να αφαιρέσουν την ελαττωματική μπαταρία και να χρησιμοποιούν το laptop τους μόνο με σύνδεση στο ρεύμα.

 

Link.png Site: PCWorld