Ως συνέπεια του λογιστικού σκανδάλου που είχε ξεσπάσει πριν από καιρό, η Toshiba ανακοίνωσε ότι οι απώλειές της για το οικονομικό έτος 2015 αναμένεται να φτάσουν τα $5,4 δισεκατομμύρια.

Ως εκ τούτου, η Toshiba θα πραγματοποιήσει περικοπές 7.800 θέσεων εργασίας και θα σταματήσει να δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς όπως την πυρηνική ενέργεια, την υγεία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 

Η Toshiba είναι γνωστή ως κατασκευαστής PC, στην πραγματικότητα όμως διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων όπως κλιματιστικά, ιατρικό εξοπλισμό και οικιακές συσκευές. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, θα ξεκινήσει ένα «Revitalization Action Plan» για την Toshiba, το οποίο στοχεύει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των μετόχων και των επενδυτών της. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο, η μετοχή της Toshiba βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Επιπλέον, η Toshiba θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμα στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Οι 7.800 θέσεις εργασίας που θα περικόψει αποτελούν το 30% του συνολικού προσωπικού της Toshiba. Οι περισσότερες περικοπές αφορούν τον τομέα της τεχνολογίας και της διοίκησης. Μάλιστα, σύμφωνα με την Toshiba, οι απολύσεις μπορεί να ξεπεράσουν και τις 10.000 μέχρι τις αρχές του 2016.

 

Επιπλέον, πριν από λίγο καιρό είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι η Toshiba, μαζί με τη Fujitsu και τη Vaio, μπορεί να συγχωνεύσουν τα τμήματα PC των εταιρειών τους, για τη δημιουργία μιας εταιρείας, της οποίας τη διοίκηση θα αναλάβουν και οι τρεις.

 

Κάποιοι άλλοι τομείς της Toshiba βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα. Η εταιρεία έχει ήδη πουλήσει το τμήμα ημιαγωγών της στη Sony και σκοπεύει να πουλήσει και τα τμήματα πυρηνικής ενέργειας και υγείας.

 

Όπως δήλωσε ο Masashi Muromachi, πρόεδρος της Toshiba, η εταιρεία θα εστιάσει σε τομείς που της αποφέρουν έσοδα και θα αποσυρθεί από μη προσοδοφόρους τομείς.

 

Link.png Site: Petri