Η Toshiba παρουσίασε τη τελευταία έκδοση της δημοφιλούς σειράς φορητών σκληρών δίσκων CANVIO.

Συνδυάζοντας πρακτικά χαρακτηριστικά με μοντέρνο και λεπτό design, τα μοντέλα CANVIO PREMIUM, ADVANCE και BASICS προσφέρουν άνετο look and feel σε συνδυασμό με χωρητικότητα που ξεκινάει από τα 500GB και το 1TB και φτάνει τα 2TB και 3TB.

Η χρήση της τεχνολογίας platter 1TB της Toshiba έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή σκληρών δίσκων με χαμηλότερα προφίλ, επιτρέποντας στις εκδόσεις 2TB για παράδειγμα και των τριών νέων μοντέλων CANVIO να είναι λεπτότερες από τις προηγούμενες.

Η σειρά CANVIO PREMIUM προσφέρει πολύπλευρη συνδεσιμότητα σε κομψό σχεδιασμό με φινίρισμα από αλουμίνιο και diamond-cut άκρες και προσφέρεται σε μεταλλικό ασημί ή  μεταλλικό σκούρο γκρι.  Συνοδεύεται από τσαντάκι καθώς επίσης και από USB Type-A σε USB Type-C adapter. Επιπλέον, το PREMIUM μοντέλο συνοδεύεται από το Toshiba Storage Backup Software και το Storage Security Software, επιτρέποντας στους χρήστες να αποθηκεύσουν χωρίς κόπο και να προστατέψουν σημαντικά δεδομένα. Οι συσκευές 2TB στην PREMIUM σειρά διαθέτουν προφίλ 13.5mm και είναι 5.5mm λεπτότερες από τις προηγούμενες.

Η σειρά CANVIO ADVANCE είναι διαθέσιμη σε τέσσερις αποχρώσεις – σε μαύρο, άσπρο, μπλε ή κόκκινο – και με γυαλιστερό φινίρισμα. Οι συσκευές 2TB της σειράς διαθέτουν προφίλ 14mm και είναι 5.5mm πιο λεπτές από το προηγούμενο μοντέλο CANVIO CONNECT II. Τα μοντέλα ADVANCE συνοδεύονται επίσης από το λογισμικό Toshiba Storage Backup Software και Storage Security Software.

Ο νέος σχεδιασμός της σειράς CANVIO BASICS προσφέρει έναν εισαγωγικό (entry-level) φορητό σκληρό δίσκο 2.5” για όλες τις προσωπικές ανάγκες αποθήκευσης. Διαθέσιμοι σε χωρητικότητες των 500GB, 1TB και 2TB, τα νέα μοντέλα της σειράς BASICS χαρακτηρίζονται από μινιμαλιστικό σχεδιασμό, και από λεπτό προφίλ 14mm. Τα μοντέλα CANVIO θα είναι διαθέσιμα τον Φεβρουάριο του 2018 με άγνωστη για την ώρα τιμή.