Καθορίστηκαν τα πρότυπα για την δημιουργία του ενσύρματου USB 3.0 αλλά και του ασύρματου USB 1.1. Μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα πραγματοποιηθεί η υλοποίηση τους.

 

Οι προδιαγραφές του USB 3 μπορεί να φανούν αρκετά χρήσιμες μίας και η μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων είναι συχνό φαινόμενο που μέχρι τώρα απαιτεί αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο μας. Με το USB 3.0 και την ταχύτητα μεταφοράς που υπόσχεται, μάλλον οι χρόνοι αυτοί θα μειωθούν κατά δέκα φορές διευκολύνοντας έτσι καθημερινές εργασίες πάνω στον υπολογιστή. Και γράφουμε μάλλον, γιατί αν και η ταχύτητα αυτή θα είναι της τάξης των 5Gbit/s, σε αντίθεση με το USB 2.0 και τα 480Mbit/s του, η χρονική στιγμή κατά την οποία θα είναι πρακτικά εφαρμόσιμη και οι ανάγκες που θα έχουν προκύψει μέχρι τότε, μπορεί να μην καλύπτονται πλήρως.

 

Και αυτό γιατί οι πρώτες εμπορικές συσκευές που θα χρησιμοποιήσουν το USB 3.0 θα είναι έτοιμες προς τα τέλη του 2009 με αρχές του 2010! Μέχρι τότε, σίγουρα πολλά θα έχουν αλλάξει και ως προς τον όγκο των δεδομένων που θα διακινούνται και φυσικά ως προς τις ανάγκες για την μεταφορά αυτών. Πάντως, καλό είναι να αναφέρουμε ότι τα 5Gbit/s είναι αρκετά για να μεταφέρουν 25GB υψηλής ποιότητας βίντεο μέσα σε 70 δευτερόλεπτα περίπου και 1GB σε 3,3".

 

Σχετικά με το ασύρματο USB 1,1 αυτό θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2010 και θα διασφαλίζει ταχύτητες μεταφοράς μέχρι και ενός Gbit/s.

 

 

Source.png Πηγή: pcw.gr