To USB Promoter Group ανακοίνωσε τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου USB4, με το νέο στάνταρ να υιοθετεί το πρωτόκολλο Thunderbolt της Intel, και να υποστηρίζει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως και 40 GBPS/s.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πλήρη χαρακτηριστικά θα δοθούν μέσα στο καλοκαίρι, αν και ήδη έχει επιβεβαιωθεί ότι το USB4 θα χρησιμοποιεί καλώδια τύπου USB-C, ενώ θα διατηρεί backwards compatibility με USB 2.0, 3.2 και Thunderbolt 3 συνδέσεις. Η μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς θα φτάνει τα 40 GBPS, μέσω καλωδίων που θα υποστηρίζουν την συγκεκριμένη ταχύτητα. Μέχρι ώρας, πάνω από 50 εταιρίες συμμετέχουν στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξης των τελικών χαρακτηριστικών του USB4.

Η δωρεάν διάθεση του Thunderbolt από την Intel σε όλους τους κατασκευαστές δωρεάν, χωρίς χρέωση δικαιωμάτων, και πλέον μέσω του USB4, ανοίγει τον δρόμο για την ευρεία εξάπλωση του προτύπου σε μια ευρεία γκάμα συσκευών, πλέον και μέσω του USB4. Οι Ice Lake CPU της Intel θα είναι οι πρώτοι επεξεργαστές με φυσική υποστήριξη του Thunderbolt 3.

anandtech

  • Like 2