Το νέο της κορυφαίο smartphone παρουσίασε η Vivo, το οποίο δεν είναι άλλο από το V9.

Το V9 έρχεται με οθόνη 6,3 ιντσών, τεχνολογίας LCD και με ανάλυση 2280x1080, ενώ η κινεζική εταιρεία έχει επιλέξει μια ξεχωριστή αναλογία διαστάσεων , αυτή των 19:9. Στην κορυφή της οθόνης ως σημείο των καιρών, βρίσκουμε ένα notch στα "πρότυπα" του iPhone X, με τη Vivo να αναφέρει ότι η παρουσία του είναι αυτή που επιτρέπει η αναλογία οθόνης και εμπρόσθιας επιφάνειας να φτάνει το 90%.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, βρίσκουμε το Snapdragon 626 chipset της Qualcomm με 4GB μνήμη, 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου καθώς και μπαταρία χωρητικότητας 3260mAh. Περιέργως η Vivo επιμένει στη χρήση microUSB θύρας ενώ υπάρχει πάντα και η γνωστή θύρα ακουστικών. Στο πίσω μέρος υπάρχει διπλό σύστημα φακών 16 και 5MP, τοποθετημένο κάθετα. Η παράλληλη χρήση τους βοηθάει σε λήψεις bokeh με θολό παρασκήνιο ενώ η πάγια τακτική της Vivo για εξαιρετικές selfies ισχύει και στο V9 με τρίτη κάμερα στα 24MP και με διάφραγμα f/2.0.

Μάλιστα η εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να βελτιώσει τις selfies με φίλτρα ομορφιάς όπως το AI Face Beauty το οποίο με βάση τη μηχανική εκμάθηση, εντοπίζει την ηλικία του ατόμου, το χρώμα του δέρματός του καθώς και το φύλο του προκειμένου να «απεικονίσει πραγματικά την ομορφιά του» όπως ποιητικά το θέτει η εταιρεία. Ακόμα η Vivo αναφέρει ότι η τεχνητή νοημοσύνη βοηθάει στις βελτιωμένες επιδόσεις με το χαρακτηριστικό "Ai Smart Engine", το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου και την έναρξη εφαρμογών, με βάση τη συμπεριφορά του χρήστη. Ακόμα υπάρχει το AI Face Access για ξεκλείδωμα της συσκευής με αναγνώριση προσώπου.

Αρχικά το Vivo V9 θα κυκλοφορήσει στην Ινδία και σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του και σε άλλες χώρες. Για την ώρα η τιμή δεν έχει γίνει γνωστή.

Verge