H Κινέζικη εταιρεία Vivo ανακοίνωσε το X Fold, το πρώτο της foldable smartphone.

Η προσέγγιση της εταιρείας φαίνεται να έχει κοινό παρονομαστή με εκείνη της Samsung στη σειρά Galaxy Fold (η Κορεάτικη εταιρεία φαίνεται πως θα αφαιρέσει το γράμμα «Ζ» από την ονομασία) και επομένως διαθέτει μία πτυσσόμενη εσωτερική οθόνη 8,03 ιντσών και μία εξωτερική οθόνη 6,53 ιντσών για άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες της συσκευής (και «οικονομία» στις αναδιπλώσεις της μεγάλης οθόνης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εσωτερική οθόνη μπορεί να αναδιπλωθεί πλήρως ή χάρη στον ειδικό μηχανισμό αναδίπλωσης να παραμείνει σταθερή ανάμεσα στις 60° και στις 120° (λειτουργία «φορητού υπολογιστή». Η Κινέζικη εταιρεία ισχυρίζεται ότι η οθόνη της συσκευής μπορεί να «αντέξει» 300 χιλιάδες αναδιπλώσεις χωρίς να παρουσιάσει πρόβλημα (η Samsung κάνει λόγο για 200 χιλιάδες αναδιπλώσεις στις νεότερες πτυσσόμενες συσκευές της).

VIVO XFOLD_1.webp

Κατά τα άλλα, το X Fold έχει όλα τα χαρακτηριστικά μίας σημερινής ναυαρχίδας. Έτσι, βασίζεται στην πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 και ενσωματώνει 12GB RAM και 256GB ή 512GB αποθηκευτικού χώρου με το κόστος του στην Κινέζικη αγορά να υπολογίζεται στα $1.413 και $1.570 αντίστοιχα. Ενσωματώνει μπαταρία 4.600 mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 66W και ασύρματη φόρτιση 50W. Και οι δύο οθόνες επίσης υποστηρίζουν 120Hz χρόνο ανανέωσης ενώ ενσωματώνουν «υπερηχητικούς» σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων και κάμερες 16MP.

Στο πίσω μέρος ενσωματώνει τέσσερις κάμερες, την κύρια 50MP, μία υπερευρυγώνια 48MP, μία 2x telephoto ανάλυσης 12MP και μία περισκοπική 5x ανάλυσης 8MP. Να θυμίσουμε ότι το brand Vivo ανήκει στην Κινέζικη εταιρεία BBK Electronics, η οποία διαθέτει επίσης και τα brands, Oppo, OnePlus και Realme. Η Oppo είχε παρουσιάσει πέρυσι το δικό της foldable, Find N.

  • Like 4