Μία νέα προϊοντική σειρά, που αποτελείται από rugged action cameras ανακοίνωσε πρόσφατα η Casio, η οποία έχει την ονομασία G’z EYE. Το πρώτο μέλος της σειράς που λανσάρισε είναι η GZE-1.

Ο σχεδιασμός έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον σχεδιασμό στη σειρά ρολογιών G-Shock της εταιρείας με το σώμα της κάμερας να είναι dust, shock, water και low-temperature resistant, καθιστώντας την ιδανική πρόταση για γυρίσματα σε αντίξοες συνθήκες.

 

Πιο συγκεκριμένα, η GZE-1 μπορεί και λειτουργεί κανονικά κάτω από το νερό και σε βάθος έως και 50 μέτρων χωρίς πρόσθετη θήκη αλλά και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός που φτάνουν τους -10⁰C. Η ομοιότητα με τη σειρά G-Shock δεν είναι βεβαίως τυχαία, αφού η GZE-1 χρησιμοποιεί παρόμοια κυλινδρική δομή για το πλαίσιο αλλά και καουτσούκ για την απορρόφηση κραδασμών και διάφορων χτυπημάτων ή πτώσεων.

 

Η κάμερα της CASIO βασίζεται σε έναν αισθητήρα BSI CMOS 1/2.3” ωφέλιμης ανάλυσης 6,9 Megapixels με τη βοήθεια του οποίου ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες 6,0MP αλλά και βίντεο ανάλυσης 1080p στα 30fps.

 

Επίσης είναι δυνατή η λήψη στα 384p στα 240fps ή στα 480p στα 120fps για βίντεο αργής κίνησης. Το σύστημα φακών είναι τύπου 13mm f/2.8 wide-angle ενώ η κάμερα εξοπλίζεται με Bluetooth ώστε ο κάτοχός της να μπορεί να την ελέγχει χρησιμοποιώντας το app της CASIO ή για να μεταφέρει φωτογραφίες στο mobile app. Το κόστος της CASIO GZE-1 στην Ιαπωνία είναι περίπου $410.

 

 

Link.png Site: GSMArena