Η Garmin ανακοίνωσε δύο νέα έξυπνα ρολόγια GPS για τρέξιμο με AMOLED οθόνες: τις σειρές Forerunner 965 και 265.

Τα νέα ρολόγια παρέχουν "προηγμένες προπονητικές μετρήσεις" για τους δρομείς και στατιστικά στοιχεία για την υγεία, όπως η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV), η συνολική ποιότητα του ύπνου και το φορτίο προπόνησης.

Η σειρά Forerunner 265 διατίθεται σε δύο μεγέθη, το Forerunner 265S (42mm) και το Forerunner 265 (46mm). Το 265S προσφέρει έως και 24 ώρες αυτονομία σε λειτουργία GPS και έως και 15 ημέρες σε λειτουργία smartwatch. Το 265 προσφέρει έως και 20 ώρες χρήσης GPS και 13 ημέρες χρήσης smartwatch. Και τα δύο ρολόγια διαθέτουν αισθητήρες Pulse Ox, παρακολούθηση ενέργειας "Body Battery", παρακολούθηση ύπνου και στρες, παρακολούθηση εμμηνορροϊκού κύκλου και παρακολούθηση εγκυμοσύνης. Επιπλέον, παρακολουθούν το V02 max (το μέγιστο οξυγόνο που μπορείτε να καταναλώσετε ανά λεπτό με βάση το βάρος σας), την κατάσταση απόδοσης και άλλες μετρήσεις. Τέλος, προσφέρει δύο προσαρμοστικές επιλογές προπόνησης: καθημερινές προτεινόμενες προπονήσεις με την εισαγωγή πληροφοριών για επερχόμενους αγώνες και την παρακολούθηση μιας σειράς βίντεο από προπονητές της Garmin.

Εν τω μεταξύ, το Forerunner 965 είναι το ανώτερο μοντέλο με οθόνη AMOLED 1,4 ιντσών, αυτονομία έως 31 ώρες (σε λειτουργία GPS) και έως 23 ημέρες σε λειτουργία smartwatch. Εκτός από τη μεταφορά όλων των χαρακτηριστικών του φθηνότερου μοντέλου, καταγράφει πρόσθετες μετρήσεις επιδόσεων, όπως αναλογία φορτίου (η σχέση μεταξύ του προπονητικού φορτίου ενός αθλητή και αυτού που μπορεί να αντέξει), πληροφορίες αντοχής σε πραγματικό χρόνο για τη διαχείριση των επιπέδων άσκησης και λεπτομερείς μετρήσεις αναρρίχησης (συμπεριλαμβανομένης της κλίσης, της απόστασης και της αύξησης υψομέτρου). Το ρολόι περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένη χαρτογράφηση και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο για μουσική.

Το Forerunner 965 θα κοστίζει 600 δολάρια όταν κυκλοφορήσει στην αγορά στα "τέλη Μαρτίου". Το Forerunner 265 είναι διαθέσιμο από σήμερα με 450 δολάρια.