Όταν έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα smartwatches, πριν από περίπου δύο χρόνια, δεν υπήρχε ακόμα hardware που να ήταν ειδικά σχεδιασμένα για τέτοιου είδους συσκευές.

Επομένως, οι κατασκευαστές έπρεπε να τοποθετήσουν κομμάτια hardware στις συσκευές τους που προέρχονταν από smartphones και που δεν ήταν βελτιστοποιημένα για χρήση σε smartwatches.

 

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Qualcomm παρουσίασε το Snapdragon Wear 2100, μία λύση SoC (System-on-Chip) που είναι ειδικά σχεδιασμένη για wearables του είδους ή για παρόμοιες multi-purpose συσκευές. Τώρα, κατά την διάρκεια της έκθεσης Computex 2016, η γνωστή κατασκευάστρια παρουσίασε το Snapdragon Wear 1100 SoC, που προορίζεται για χρήση σε ακόμα πιο εξειδικευμένες φορετές συσκευές.

 

Αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το hardware του νέου Snapdragon Wear 1100 SoC, εντούτοις δεν αποτελεί μία απλώς υποχρονισμένη έκδοση του Snapdragon Wear 2100, αλλά είναι μία βελτιστοποιημένη και με υψηλή αποδοτικότητα λύση που προορίζεται για χρήση σε φορετές συσκευές αξεσουάρ, σε απλούστερους fitness trackers κ.ά.

 

Το SoC υποστηρίζει LTE Cat.1/ 3G δίκτυα, WiFi, Bluetooth καθώς και την μηχανή τοποθεσία της Qualcomm, iZat για ακόμα πιο αποδοτικό positioning. Επιπλέον, διαθέτει την δική του μηχανή κρυπτογράφησης, την δική του γεννήτρια τυχαίων αριθμών στο hardware αλλά και ARM TrustZone.

 

Link.png Site: SlashGear