Αν και η εταιρεία Vuzix κατασκευάζει smartglasses εδώ και χρόνια, το επερχόμενο μοντέλο θα είναι κάτι το ιδιαίτερο αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Νεοϋρκέζικη εταιρεία πρόκειται να ντεμπουτάρει στην έκθεση CES 2018 το πρώτο Alexa-enabled ζευγάρι γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας. Από ότι φαίνεται, ο χρήστης τους θα είναι σε θέση να κάνει τις ερωτήσεις του στην Alexa, όπως θα έκανε χρησιμοποιώντας κάποιο προϊόν Echo, με τις απαντήσεις και τα αποτελέσματα να εμφανίζονται στην οθόνη ή στις οθόνες όπως συνέβαινε με τα Google Glass.

Αν για παράδειγμα ζητήσετε οδηγίες από την Alexa, τα γυαλιά πρόκειται να σας δείξουν ένα χάρτη στην οθόνη εφόσον διατηρείτε λογαριασμό στην Amazon. Εκπρόσωπος της εταιρείας Vuzix δήλωσε στο Bloomberg πως είναι ενθουσιασμένοι με την “δυνατότητα (της συσκευής) να φέρει την Alexa κοντά σε πελάτες με ένα νέο τρόπο”.

Η συσκευή μάλιστα αντιπροσωπεύει το μέλλον που οραματίστηκε η Amazon για την Alexa όταν “άνοιξε” τη τεχνολογία της ψηφιακής βοηθού σε τρίτους. Μόλις πρόσφατα, η Alexa απέκτησε την δεξιότητα ή δυνατότητα να επικοινωνεί με φούρνους μικροκυμάτων και ηλεκτρικά οχήματα οπότε μπορείτε να περιμένετε ότι η λίστα με τις συμβατές συσκευές ολοένα και θα αυξάνεται.

Ο γίγαντας επίσης του ηλεκτρονικού εμπορίου διέθεσε πρόσφατα ένα mobile accessory kit για να δώσει στους κατασκευαστές και στους developers την επιλογή να ενσωματώσουν την voice-controlled υπηρεσία της στα τεχνολογίας Bluetooth ακουστικά και στις wearable συσκευές τους. Αρχικά, το Alexa-enabled ζευγάρι γυαλιών της Vuzix θα στοιχίζει κοντά στα χίλια δολάρια ωστόσο ο CEO της εταιρείας, Paul Travers ευελπιστεί ότι μέχρι το 2019 η εταιρεία του θα τα προσφέρει με τη μισή τιμή.

Engadget