Η εταιρεία ερευνών Canalys αποκάλυψε ότι οι αποστολές φορετών συσκευών όπως είναι τα smartbands και τα smartwatches έφτασαν τις 4,6 εκατομμύρια το 2014. Από όλες αυτές τις συσκευές, μόλις οι 720.000 (περίπου το 15,65%) βασίζονταν στο λειτουργικό σύστημα Android Wear της Google.

Χάρη στον όμορφο σχεδιασμό του, το Moto 360 της Motorola κυριάρχησε στις αποστολές ενώ η απόδοση του LG G Watch R, ήταν πολύ καλύτερη σημειώνει η Canalys από εκείνη της πρώτης προσπάθειας της Κορεάτικης εταιρείας, του G Watch.

 

H εταιρεία ερευνών επίσης σημειώνει ότι η απόφαση της Samsung να υποστηρίξει τόσο την πλατφόρμα Android Wear όσο και την δική της, Tizen την βοήθησε στην αγορά, αλλά όπως σημειώνει ο Vice President της Canalys, Chris Jones, η Samsung θα πρέπει να πείσει τους developers να δημιουργήσουν περισσότερες εφαρμογές για την πλατφόρμα της αν θέλει να επιβιώσει.

Τον προηγούμενο μήνα, η Pebble ανακοίνωσε ότι πούλησε περισσότερες από 1 εκατομμύριo συσκευές τύπου smartwatch από τότε που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην αγορά, το έτος 2013.

 

Οι φορετές συσκευές του είδους -smartbands, smartwatches- έχουν αρχίσει να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, ωστόσο ακόμα βρίσκονται πολύ, πολύ μακριά από το να γίνουν απαραίτητες στην καθημερινότητα των χρηστών, όπως έχουν γίνει τα smartphones και είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρουν να γίνουν.

Ενδεχομένως βεβαίως τα πράγματα το 2015 να είναι διαφορετικά για την αγορά των φορετών συσκευών με την έλευση του Apple Watch.

Η εταιρεία αναλύσεων JP Morgan ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Apple σύμφωνα με εκτιμήσεις της θα πουλήσει μέσα στο 2015 περίπου 26 εκατομμύρια συσκευές Apple Watch, με το φθηνότερο μοντέλο της σειράς, το Apple Watch Sport -που θα κοστίζει $349- να αποτελεί το 95% των συνολικών πωλήσεων.

 

Link.png Site: The Verge