Μέσα στη νέα χρονιά, η Google αναμένεται να παρουσιάσει το νέο της Glass headset, το οποίο σύμφωνα με την Wall Street Journal θα βασίζεται σε chip της Intel και θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία από το σημερινό Explorer Edition.

Στην συσκευή Google Glass, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε κάποιες μικρές αναβαθμίσεις -όπως να προσφέρει συμβατότητα με συνταγογραφημένους φακούς και να διπλασιάσει το μέγεθος της RAM- ωστόσο η μετάβαση σε ένα νέο τύπο επεξεργαστή θα μπορούσε να σηματοδοτήσει πολύ μεγαλύτερες αλλαγές στην σχεδίαση ολόκληρης της φορετής συσκευής.

 

Οι δύο λόγοι που έπαιξαν βασικό ρόλο ώστε να μην υϊοθετηθεί από πολλούς περισσότερους χρήστες ήταν το μεγάλο κόστος και η μικρή σχετικά αυτονομία τους. Με ένα πιο μοντέρνο επεξεργαστή και με νέα αισθητική ενδεχομένως να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους χρήστες αν και η Intel ενδιαφέρεται να προωθήσει περισσότερο την συσκευή ως ένα επαγγελματικό εργαλείο περισσότερο.

 

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η συνεργασία του κατασκευαστή ημιαγωγών με την Google περιλαμβάνει την προώθηση της συσκευής Glass "σε νοσοκομειακά δίκτυα και κατασκευαστές, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν νέες χρήσεις σε περιβάλλοντα εργασίας για την συσκευή".

 

Ακόμη δεν είναι σίγουρο ποιο system-on-chip της Intel θα "τροφοδοτήσει" το νέο μοντέλο Google Glass, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να πρόκειται για το χαμηλής κατανάλωσης chip που αποτελεί την καρδιά του MICA -ενός έξυπνου βραχιολιού- της Intel.

 

Link.png Site: The Verge