Εκτός από το Snapdragon 450 SoC, η Qualcomm αποκάλυψε και το νέο Snapdragon Wear 1200, το οποίο προορίζεται για χρήση σε entry-level φορετές συσκευές ή σε single-purpose συσκευές IoT (Internet of Things) όπως είναι τα παρκόμετρα για παράδειγμα.

Το νέο chipset Snapdragon Wear 1200 έχει εξελιχθεί σημαντικά σε σχέση με το Wear 1100. Έχει το μισό σχεδόν μέγεθος ενώ η κατασκευάστρια του έχει προσθέσει υποστήριξη στις τεχνολογίας LTE Cat M1 και NB1 που επιτρέπουν σε ultra-low power ηλεκτρονικά να συνδέονται σε ένα δίκτυο LTE με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση.

 

Το Snapdragon Wear 1200 υποστηρίζει multiple tracking, συμπεριλαμβανομένων των GLONASS και Galileo ενώ ορισμένες συσκευές ενδεχομένως να διαθέτουν και Bluetooth και WiFi αλλά και υποστήριξη στην τεχνολογία ταχείας φόρτισης της Qualcomm.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο SoC θα το δούμε σε entry-level/ βασικές συσκευές fitness tracking ή IoT (Internet of Things) εξαιτίας του μικρού μεγέθους και της βελτιστοποιημένης συνδεσιμότητας, και όχι σε κάποια φορετή συσκευή/ smartwatch με Android Wear που θα απαιτεί και περισσότερη επεξεργαστική ισχύ. Το chipset είναι ήδη διαθέσιμο σε κατασκευαστές.

 

Link.png Site: GSMArena