Η Toyota έκανε γνωστό ότι αναπτύσσει ένα νέο είδος wearable, το οποίο έχει στόχο να κάνει ευκολότερη την ζωή ατόμων με προβλήματα όρασης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευή που για την ώρα είναι ένα πρωτότυπο που έχει την ονομασία Project BLAID, δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα σημερινά βοηθήματα, όπως είναι το μπαστούνι, τις συσκευές GPS ή τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, αλλά θα λειτουργήσει συμπληρωματικά για να βοηθήσει όσους έχουν προβλήματα όρασης να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες για το περιβάλλον γύρω τους.

 

Η συσκευή φοριέται στον λαιμό, και οι κάμερες που ενσωματώνει σαρώνουν το περιβάλλον τριγύρω για τυχόν πληροφορίες και δεδομένα, όπως είναι ένα σήμα εξόδου από ένα κτίριο ή το σήμα για τις τουαλέτες ή το ασανσέρ, και τις οποίες μεταφέρει στον χρήστη μέσω ήχων και δονήσεων. Έτσι, η συσκευή μπορεί να καθοδηγήσει –σε συνδυασμό με άλλα βοηθήματα- τον χρήστη της μέσα σε ένα κτίριο για παράδειγμα.

 

Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να προσθέσει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στο Project BLAID μελλοντικά, όπως αναγνώριση αντικειμένων και προσώπων, τεχνολογίες τις οποίες θα βελτιώνει με τον καιρό αναβαθμίζοντας την συσκευή. Όσον αφορά στον χρήστη του Project BLAID, θα μπορεί να αλληλεπιδρά με την συσκευή χρησιμοποιώντας αναγνώριση φωνής και πλήκτρα.

 

 

Link.png Site: SlashGear