Η εταιρία είπε ότι οι wearable συσκευές της μπορούν να ανιχνεύσουν τον COVID-19 στους χρήστες, προτού εμφανίσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Η Fitbit, γνωστή για τις wearable συσκευές της, ανακοίνωσε ότι με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου, μπορεί να ανιχνεύει τον COVID-19 στους χρήστες, προτού αυτοί εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα.

Τον Μάιο, ανακοινώσαμε την έναρξη της μελέτης Fibit COVID-19 με στόχο τη δημιουργία ενός αλγορίθμου που ανιχνεύει τον COVID-19, πριν την έναρξη των συμπτωμάτων. Σε κάτι περισσότερο από δύο μήνες, έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 100.000 χρήστες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, με περισσότερα από 1.000 θετικά κρούσματα του ιού. Αυτή η μελέτη παρουσιάζει μια συναρπαστική ευκαιρία να δούμε πως η δύναμη της κοινότητας Fitbit θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα αυτή τη νέα και περίπλοκη ασθένεια.

Η Fitbit έχει υποβάλει την πρώιμη έρευνά της για διερέυνηση και ταυτόχρονα μοιράζεται μερικά από τα προκαταρκτικά ευρήματα. Μεταξύ αυτών είναι ο ισχυρισμός ότι οι συσκευές της εταιρίας ανιχνεύουν σχεδόν το 50% των περιπτώσεων COVID-19 μια μέρα πριν οι ίδιοι οι χρήστες αναφέρουν την εμφάνιση των συμπτωμάτων τους. Η εταιρία αναφέρει ότι η γρήγορη λήψη αυτών των δεδομένων είναι πολύ σημαντική, αφού οι άνθρωποι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό προτού εμφανίσουν συμπτώματα.

Η μελέτη μας ενισχύει επίσης ότι ο ρυθμός αναπνοής, ο καρδιακός ρυθμός σε κατάσταση ανάπαυσης αλλά και η μεταβολή του καρδιακού ρυθμού (HRV) είναι όλες χρήσιμες μετρήσεις για την ένδειξη της έναρξης της ασθένειας και παρακολουθούνται καλύτερα τη νύχτα, όταν το σώμα είναι σε ηρεμία. Η έρευνά μας δείχνει ότι η μέτρηση HRV, που είναι η διακύμανση του καρδιακού ρυθμού, μειώνεται συχνά, ενώ ο καρδιακός ρυθμός σε κατάσταση ανάπαυσης και ο ρυθμός αναπνοής είναι συχνά αυξημένοι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι μετρήσεις αρχίζουν να σηματοδοτούν αλλαγές σχεδόν μια εβδομάδα πριν οι συμμετέχοντες αναφέρουν τα συμπτώματα.

Η εταιρία λέει επίσης ότι τα ευρήματα επιβεβαιώνουν κάποιες άλλες θεωρίες σχετικές με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης αυτής που αναφέρει ότι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας ή χρήστες με υψηλό δείκτη μάζας – σώματος (ΔΜΣ), έχουν αυξημένες πιθανότητες σοβαρών προβλημάτων. Επίσης, η δύσπνοια και ο εμετός  είναι τα συμπτώματα που είναι πιο πιθανό να προβλέψουν ότι κάποιος με COVID-19 θα πρέπει να νοσηλευτεί. Σύμφωνα με τη Fitbit, ο πονόλαιμος και ο πόνος στο στομάχι ήταν μεταξύ των συμπτωμάτων που είναι λιγότερο πιθανό να προβλέψουν την ανάγκη για νοσηλεία.

  • Like 1
  • Confused 1